Shares

Cursa pentru şefia PNL Suceava a intrat în linie dreaptă, iar astăzi a avut loc şi o semiconfruntare între cei doi candidaţi.

La o trecere sumară în revistă a susţinătorilor celor doi candidaţi, balanţa se înclină clar în favoarea lui Alexandru Băişanu, liderul actual al organizaţie judeţene.

Şi asta pentru că norma de reprezentare a fost stabilită de cel care organizează alegerile, în speţă Alexandru Băişanu.

După cum spuneam, o radiografie a preferinţelor arată astfel. Pentru Marius Ursaciuc vor vota cei din organizaţia Gura Humorului, liberalii de la Siret, de la Dumbrăveni şi Fundu Moldovei. Cel puţin aşa s-au poziţionat primarii acestor localităţi. Voturi pentru Ursaciuc vor mai veni de la Rădăuţi, acolo unde există opozanţi de marcă, în frunte cu deputatul Constantin Galan, dar şi de la Vatra Dornei, zonă de unde provine deputatul Dumitru Pardău.

baisanu ursaciuc conferinta

Totuşi, Rădăuţi şi Vatra Dornei nu cred că vor înclina balanţa foarte mult în favoarea primarului din Gura Humorului, şi asta pentru că preşedinţii celor două organizaţii, Dan Mironiuc, respectiv Ioan „Ţuţu” Moraru s-au exprimat deschis în favoarea lui Băişanu.

De partea cealaltă, actualul lider al PNL este susţinut de organizaţia municipală Suceava, care are o pondere foarte mare din numărul delegaţilor la alegerile din 5 octombrie, de circa 30%, de organizaţia din Fălticeni, de cea din Câmpulung Moldovenesc, dar şi de cele de la Vatra Dornei şi Rădăuţi.

O estimare, strict după declaraţiile liderilor din teritoriu ai PNL Suceava, îmi arată că Alexandru Băişanu va câştiga detaşat alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.

 

Notă: Sursa foto www.vivafm.ro