Shares

Bătaia de joc pe bani publici continuă la Spitalul Judeţean Suceava. După ce acum câteva luni în parcarea din faţa Unităţii de Primire a Urgenţelor firma care construieşte centrul de dializă a montat pavele, reprezentanţii Symmetrica le-a scos şi a montat altele.

Nimeni nu mai înţelege de ce se petrece în curtea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Pentru că suma de 10 miliarde de lei vechi trebuie cheltuită până la ultimul leuţ, conducerea Spitalului Judeţean Suceava a achiesat să schimbe tot ce se poate.

Şi cum pavelele amplasate în această toamnă erau deja uzate, s-a decis schimbarea lor. Este un fel de a spune, pentru că în realitate totul este dictat de nebunia banilor şi dorinţa de îmbogăţire a unor persoane cu funcţii importante din acest târg.

pavele in fata la upu1

Bănuiesc că recepţia lucrărilor va fi semnată cu nonşalanţă de către directorul Vasile Rîmbu, iar banii vor fi viraţi în conturile Symmetrica foarte rapid.

Oricum, lucrările din curtea Spitalului Judeţean Suceava sunt o mare păcăleală, iar o mare parte din banii pentru acest proiect vor ajunge în buzunarele unor indivizi puşi pe căpătuială.

Pentru că tot am revenit la acest subiect, în materialul din ziua de 28 octombrie, intitulat „Hoţia Symmetrica”, o parte dintre cititori m-au criticat şi mi-au spus că nu aş fi constructor. M-am documentat şi pot să vă spun care este tehnologia de montare a pavelelor.

pavele in fata la upu4

„Decopertare, spart beton cu dispozitive speciale – pikamer, ridicare şi transport moloz, pregătirea stratului suport pentru pavaj. Compactarea stratului suport pentru pavaj cu utilaje specifice. Montarea pavajului şi compactarea acestuia”, aşa scrie la carte referitor la montarea pavelelor.

Ori, la Spitalul Judeţean Suceava, pavelele au fost montate de reprezentanţii firmei Symmetrica direct peste asfalt. La finalul lucrărilor, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, voi cere devizul de lucrări. Sper să-l primesc şi să afle toată lumea ce s-a plătit din banul public.