Shares

PDL îl loveşte cu manta USL pe primarul Ion Lungu, iar contrele la adresa edilului Sucevei sunt tot mai dese, deşi numele său nu este folosit. Deocamdată.

Vocea nemulţumiţilor din PDL vine de la Lucian Harşovschi, fost viceprimar în perioada 2008-2012, cum s-ar spune mâna dreaptă a primarului de atunci şi de acum al municipiului Suceava. Şi pentru că nu-l poate ataca direct pe Ion Lungu, care coabitează cu cei din USL, mai mult aripa PSD, pentru a avea parte de o linişte aparentă, Harşovschi i-a găsit ţapi ispăşitori pe consilierii locali ai actualei puteri.

De fapt, săgeţile sunt îndreptate către Ion Lungu, iar cine ştie să citească printre rânduri a înţeles deja acest aspect. Motivele pentru care consilierii PDL nu mai sunt de acord cu acţiunile primarului sunt destul de numeroase.

Unul are, însă, valoare absolută, şi anume că PDL trebuie să se delimiteze încet, dar sigur, de ceea ce face Ion Lungu, iar problema încălzirii din casele sucevenilor este cea mai actuală şi mai arzătoare. Iar când oamenii vor fi loviţi la buzunar şi cu o creştere substanţială a preţului gigacaloriei, să vezi atunci nemulţumire.

harsovschi

Pe scurt, Lucian Harşovschi este avangarda, calul troian, care pregăteşte terenul pentru ceea ce va urma. Iar viitorul pentru PDL nu mai înseamnă Ion Lungu, ci Ioan Bălan, care şi-a anunţat deja candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Suceava.

Şi cum războiul nu înseamnă doar lovituri directe, iar, teoretic, Ion Lungu este încă membru PDL, şefii acestui partid nu-şi permit să-l lovească din plin, pentru că ar însemna să-şi dea singuri la picioare.
S-a ales varianta calului troian Harşovschi, care ştie foarte bine că primarul Sucevei este cel care răspunde de asigurarea căldurii şi nu directorul de la Termica, iar declaraţia conform căreia „grupul PDL din Consiliul Local nu cedează şantajului de majorare a preţului la căldură” trebuie interpretată ca un semnal clar la adresa Ion Lungu.

Acesta este doar un ultim atac indirect la adresa actualului edil, pentru că astfel de situaţii au mai existat în Consiliul Local, iar apropierea alegerilor pentru Primăria Suceava va spori atât frecvenţa cât şi intensitatea acestor declaraţii şi acţiuni anti-Lungu.