Shares

Ori eu nu mai înţeleg nimic, ori românii s-au prostit cu totul, iar sucevenii, acei bucovineni mândri şi ţanţoşi, nu fac rabat de la regulă.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, cam cu o săptămână, poporul sucevean s-a înghesuit spre marile centre comerciale, de unde a ras aproape tot ce se putea. Cărucioare întregi de produse alimentare şi băuturi alcoolice sau sucuri s-au volatilizat pur şi simplu de pe rafturi şi au ajuns în portbagajele încăpătoare ale maşinilor care au blocat pur şi simplu parcările şi au sufocat traficul rutier.

Credeam că această nebunie se va domoli, mai ales imediat după Crăciun. M-am înşelat amarnic. Şi asta pentru că chiar pe 26 decembrie, adică a doua zi de Crăciun, marile magazine au fost luate din nou cu asalt de hoardele de canibali.

A început runda a doua de cumpărături, parcă şi mai înverşunată decât prima. Stau şi mă întreb, oare unde dracu ne îndreptăm? Chiar am devenit nişte orbi, care nu vedem în faţă decât mâncare, iar domnia maţului plin este în plină ascensiune?

aglomeratie-supermarket-001cd

 

Sucevenii aflaţi în străinătate îşi doresc să primească de acasă produse tradiţionale româneşti, cârnaţi, chişcă cozonac etc. În schimb, cei de acasă, preferă să meargă să mănânce tot felul de prostii pe care le vând lanţurile de magazine sau fast-food-urile. Voi mai înţelegeţi ceva?

În 1989 ne-am câştigat dreptul la libertate. Dar dacă prin această libertate s-a înţeles că trebuie să pupăm în cur Occidentul, să-i luăm toate metehnele şi să ne batem pentru a cumpăra chimicalele din produsele lor şi să copiem orice sărbătoare care nu are nimic comun cu România, înseamnă că suntem pe calea pierzaniei.

Nu vreau să mă îneţeleagă cineva greşit, că aş dori reînvierea comunismului. Nu. Nici pe departe. A fost un sistem care nu ne-a adus nimic bun, dar, din păcate, ceea ce vrem să facem acum e poate la fel de nociv. Atunci sufeream de lipsă de hrană, iar acum ne îmbuibăm cu toate prostiile. Am trecut de la o extremă la alta fără să observăm. Pur şi simplu ne-am canibalizat, am uitat să fim mai buni şi mai înţelegători cu cei din jur, iar rapacitatea asta o să se întoarcă, mai devreme sau mai târziu, tot împotriva noastră.

 

Notă: Sursă foto: www.pauliuc.net