Shares

Unul dintre cei mai longevivi şefi din târgul Sucevei este Aurel Buzincu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.

Acesta s-a strecurat prin hăţişul PDL-PSD-PNL şi a supravieţuit în funcţia de director, deşi nu-l recomandau foarte multe isprăvi pentru acest post. Fost membru PNL, simpatizant PDL şi probabil, în ultima vreme, un înfocat susţinător al PSD, Aurel Buzincu a rămas pe funcţie încă din 2005.

Puţini se mai pot lăuda în Suceava cu o asemenea performanţă, dar poate că discreţia este un atu de care puţini şefi de instituţie ştiu să profite.

Conform protocolului încheiat între PSD, PNL şi PC, Direcţia pentru Cultură Suceava trebuia să fie preluată de un social-democrat. La un moment dat, s-a vorbit de Carmen Agoutin, PSD-istă convinsă şi cu vechi state de plată, pentru această funcţie, dar colegii ei de partid nu au fost în stare, sau nu au dorit, să-i găsească un post de funcţionar public pentru a realiza schimbarea.

aurel buzincu

Aşa se face că Aurel Buzincu a mai trecut un hop, care în traducere înseamnă menţinerea pe funcţie. Gurile rele spun că principalul său susţinător este un … penelist.

Mai exact, prin birourile Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Suceava a fos văzut de mai multe ori Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor şi un duşman declarat al multor suceveni.

Chiar dacă în spatele lui Buzincu nu se află Fenechiu cineva tot l-a ajutat să supravieţuiască. Iar acel cineva nu este chiar un nimeni de a reuşit să-l treacă prin trei guvernări.

Să fie pe filieră preoţească? Prietenii ştiu de ce.