Shares

Pus la zid de colegii din PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a fost la un pas să-şi piardă funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava.

Lui Băişanu i s-a reproşat că încalcă statutul partidului şi conduce organizaţia după bunul său plac, fără să ţină cont de nimic. Criticul său cel mai acid, probabil şi contracandidatul la alegerile amânate pentru toamna acestui an în vederea stabilirii noului preşedinte al PNL Suceava, este primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Totuşi, pentru că există şi un totuşi în toată această poveste de la nivel local. Fără sprijinul celor de la Bucureşti, Marius Ursaciuc nu ar fi reuşit să-l împiedice pe Băişanu.

Iar gurile rele spun că lui Băişanu toate i se trag de la Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor până ieri. Între Fenechiu şi Băişanu a existat, iniţial, o relaţie de amiciţie. Timp de aproximativ jumătate de an, Relu Fenechiu a asigurat interimatul la conducerea organizaţiei judeţene a PNL Suceava (ce poate fi mai umilitor pentru o organizaţie să fie condusă de o persoană din alt judeţ).

fenechiu baisanu

În acea perioadă, partidul se afla în opoziţie şi acumulase datorii destul de mari. O parte din bani, vreo 20.000 de euro, au fost acoperiţi de ieşeanul Relu Fenechiu din buzunarul propriu. La venirea în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu a promis că-i va returna acea sumă.

După ce a ajuns pe cai mari, liderul liberalilor suceveni a uitat acea promisiune, ceea ce a stârnit furia lui Fenechiu, care s-a folosit de influenţa sa la nivel central pentru a-l pocni pe Băişanu când îi era lumea mai dragă.

Începând de ieri, datele problemei par să se schimbe în favoarea lui Băişanu. Prin condamnarea la 5 ani cu executare în dosarul “Transformatorul”, aura lui Relu Fenechiu a fost ştirbită serios, iar dacă în recurs pedeapsa va rămâne în picioare, sau va fi cu suspendare, ieşeanul dispare din viaţa politică.

Iar acest amănunt nu este deloc de neglijat în războiul Fenechiu-Băişanu. Practic, preşedintele PNL Suceava nu are de făcut altceva decât să aştepte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să încheie dosarul fostului ministru al Transporturilor. Iar cu asemenea probleme pe cap, cu siguranţă că Relu Fenechiu nu va fi la fel de activ şi pe frontul cu Alexandru Băişanu, o miză mult prea măruntă faţă de perspectiva de a petrece 5 ani din viaţă în puşcărie.

 

Notă: Sursa fotografiei este www.radiotop.ro