Brigada Diverse

Conul Flutur şi bicicleta

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, democrat liberalul Gheorghe Flutur, m-a uimit în mod pozitiv.

În sensul că a urcat pe bicicletă şi a făcut o cursă până la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni. Ceea ce a făcut Flutur este lăudabil, este un exemplu de care mulţi suceveni au nevoie pentru a renunţa la maşini şi a promova mijloacele de transport ecologice. Cu atât mai mult bicicletele, care înseamnă şi sport.

Nu vreau să vorbesc prea mult despre declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, cum că vrea să scape de burtă pedalând, şi nici despre considerentele acestuia că într-un oraş supraaglomerat ca Suceava bicicleta este mană cerească.

Eu sunt curios dacă gestul lui Gheorghe Flutur este doar simplă gargară politică, cu ţintă pentru alegători, sau ceva de substanţă.

Un prim gest prin care Flutur m-ar putea convinge că nu a punctat doar la capitolul imagine este acela de a-l vedea mâine, de la ora 19.00, în faţa sediului Palatului Administrativ, echipat corespunzător, şi alăturându-se iubitorilor sportului cu pedale care vor participa la cursa programată pe traseul Prefectură – Galleria Mall şi retur.

Proba de foc la care-l provoc pe şeful administraţiei judeţene este aceea de a-i ajuta pe suceveni să pedaleze în mod real. Iar asta înseamnă piste de biciclişti bune, nu cele care există acum în târg, care se întrerup în toate gardurile, cu maşini în drum drept obstacole, sau piste care lipsesc cu desăvârşire. Sper să văd toate acestea în Suceava în viaţa actuală, iar Gheorghe Flutur ar putea avea un cuvânt greu de spus în promovarea unui oraş verde, în care bicicliştii să aibă şi ei drepturile lor. Şi dacă am văzut bine ştirile de azi, primarul Ion Lungu, aflat la Lisabona, a semnat un parteneriat pentru un oraş verde şi la nivelul transportului în comun. Să le dea Dumnezeu politicienilor şi şefilor noştri la nivel administrativ mintea cea de pe urmă şi să devină Suceava în câţiva ani un model pentru întreaga Românie.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. sandule, lasa bicicleta lui flutur ca alti jmekeri ne calca orasul…..luni seara, de la 7, la hotelul arcasu, sc nu skin enterprises bucuresti aduna oamenii pacaliti din oras ca sa le vanda un scaner izofotonic, care cica detecteaza nivelul de antioxidanti din organism. apoi cumperi de la ei niste pastile cu 240 lei/60 de pliculete care te tin o luna. asta dupa ce initial cumperi cu 1.000 euro participi la cumpararea unei francize la inventia scanerului……ideea e ca zilele astea reprezentantii firmei cauta fraieri prin oras, pe la terase, prin prietenul prietenului tau….te abureste cu nu stiu ce preventie a bolilor grave, cat de bine e sa te scanezi sa vezi ca-ti lipsesc antioxidantii……..in schimbul celor 1000 de euro iti dau 1000 puncte, si in maxim 3 lni tre sa convingi alti 4 fraieri sa dea cate 1000 euro, ca sa faci 4500 punte, altfel iti pierzi participatiunea…….cam asta e sistemul……procedura e bine descrisa si pe forumuri antitepari………

Back to top button