Shares

Un mash cât Casa Poporului, pardon, cât Casa Culturii, ne invită să petrecem Crăciunul în Bucovina. Nu ştiu cine a fost cu ideea amplasării acestui mash, dar pot bănui că în spate se află minţile luminate de la Consiliul Judeţean Suceava.

N-aş putea spune că ideea e rea. Anume atragerea turiştilor pentru a-şi petrece timpul liber în judeţul Suceava şi, implicit, pentru a-şi cheltui banii. Numai că promovarea zonei şi mash-ul de pe Casa de Cultură Suceava sunt două aspecte total diferite.

craciun in bucovina

Nu poţi promova la tine acasă o zonă pe care o cunoaşte tot omul. Adică tu, Consiliu Judeţean, vrei să le spui sucevenilor că ar fi bine să meargă la o pensiune de la Vatra Dornei sau Suceviţa. Păi nu asta e ţinta. Dacă vrei să atragi turişti trebuie să te prezinţi la târguri naţionale şi internaţionale de profil. Să vii cu programe concrete prin care să-i convingi pe nehotărâţi că au ce căuta în Bucovina. Asta înseamnă promovarea turismului, nu mash-ul ăla reşapat de la manifestările de anul trecut.

Pe de altă parte, pe mash scrie mare „Crăciun în Bucovina. Proiect promovat de Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Municipiului Suceava”. Ori, din câte cunosc eu, pe această temă, proiectul pentru anul 2009 nu există. Adică promovezi ceva de nu poţi organiza.

cautind mincare

Ca o ironie, la doi paşi de acest mash, doi oameni ai străzii caută într-un buncăr după mâncare. Poate că asta vor să le arate autorităţile sucevene turiştilor care vor alege să-şi petreacă Crăciunul în Bucovina.

Din peisaj nu lipsesc nici munţii. Nu Obcinele Bucovinei, ci munţii de lut excavaţi de buldozere cu ocazia lucrărilor de reabilitare a reţelelor de canalizare din centrul municipiului Suceava.

muntii de lut

Era oare nevoie de acel mash pe Casa de Cultură sau a fost amplasat doar pentru a gâdili orgoliul marelui geniu al poporului pentru care judeţul Suceava e mult prea mic?