Shares

Cu un an înaintea alegerilor locale, PSD şi-a mai bătut un cui în talpă.

Prin excluderea lui Ioan Corjuc din cadrul organizaţiei sucevene, social-liberalii au lovit de fapt câinele. Iar stăpânul, chiar dacă nu a lătrat zgomotos până acum, le va întoarce spatele cu primul prilej.

Şi acesta nu poate fi decât în 2012, când sunt organizate alegerile în comunele şi oraşele judeţului.

După cum spuneam, excluderea lui Ioan Corjuc din partid a avut un dublu impact. O dată asupra acestuia, iar a doua oară, şi ceea ce este mai important, asupra structurii organizaţiei PSD din Ipoteşti. Pentru cei care nu ştiau, în această comună primar este Dumitru Corjuc, nimeni altul decât tatăl lui Ioan Corjuc.

Iar afrontul de a-şi vedea fiul exclus din partid după 13 ani nu i-a căzut deloc bine. Oameni importanţi din PD-L Suceava spun că primarul din Ipoteşti şi-a dat acceptul de a candida anul viitor pe listele partidului condus autoritar la nivel local de Gheorghe Flutur.

Pentru PSD ar fi o lovitură grea, mai ales după recentele modificări legislative care îi validează pe primari din primul tur de scrutin. Şi cum orice primar în funcţie are şi notorietatea cea mai mare, în special în zonele rurale, este de aşteptat ca Ipoteştiul să se decoloreze din roşu în portocaliu. Iar cu câteva investiţii pe ultima sută de metri, care prevăd ceva asfaltări sau betonări, ori balastarea unor drumuri, calea lui Dumitru Corjuc spre un nou mandat în fruntea Primăriei Ipoteşti este liberă.

Şi probabil nu va fi singurul primar care schimbă macazul, zvonuri asemănătoare circulând şi în jurul primarilor din Adâncata, respectiv Pătrăuţi.

Notă: Cu ceva bani de la judeţeana de partid, drumurile vor fi asfaltate în Ipoteşti, iar Dumitru Corjuc va obţine un nou mandat de primar, pe listele PD-L.