Shares

USL a mai jucat zilele trecute un nou episod tragi-comic în Suceava.

Deşi pe la televizor şi prin conferinţele de presă se dau de ceasul morţii că PD-L este soluţia imorală, hoţii care ne fură ţara şi alte asemenea invective, în realitate situaţia stă cu totul şi cu totul altfel.

Ultima demonstraţie de iubire dintre USL şi PD-L a avut loc săptămâna trecută, la Broşteni. Postul de viceprimar al acestei localităţi, deţinut în actuala legislatură mai întâi de social-democratul Nicu Axinia şi mai apoi de liberalul Nicolae Chiriac, a ajuns pe mâna celor de la PD-L. Surpriza este că în Consiliul Local Broşteni USL deţine majoritatea.

Din cele 15 posturi de consilieri, şase aparţin celor de la PSD, două sunt alte PNL, iar PD-L are doar cinci, ceilalţi doi fiind din partea altor formaţiuni politice. O matematică simplă, de clasa I, arată că 6+2=8, iar 8>5 întotdeauna. Nu şi în mintea lui Cătălin Nechifor şi a lui Alexandru Băişanu, sau, mă rog, a subordonaţilor acestora pe linie de partid de la Broşteni.

Blatul este evident, pentru că dintr-un total de 15 consilieri, 14 au votat în favoarea candidatului PD-L pentru postul de viceprimar. Restul e poezie.

Aşa că, dragi alegători, nu vă îmbătaţi cu apă rece şi credeţi tot ce vă spun liderii USL Suceava despre monstrul PD-L. În timp ce ei vă aburesc cu tot felul de bancuri de adormit copiii mici, în spatele cortinei armonia este totală.

Or fi avut un rol determinant şi întâlnirile pe care unul din liderii USL le are prin Suceava cu membrii marcanţi ai partidului de guvernământ? Eu cred că da.