Shares

 

Vizita premierului României în Bucovina a fost presărată cu evenimente care nu îi fac cinste nici lui și nici celor care au organizat anumite momente. În afara declarațiilor sforăitoare și a promisiunilor că vor curge banii mai ceva ca apa la robinet, Ludovic Orban a fost pus în fața unor clipe care aduc aminte de vremurile de glorie din perioada comunistă.

Primul dintre ele a fost la șoseaua de centură a Rădăuțiului, acolo unde o tânără i-a cântat la vioară ”Balada” lui Ciprian Porumbescu. Păi bine, domnilor care ați vrut să îi faceți o surpriză plăcută primului ministru, ce oți fi avut în cap? Tărâță? Pupincurism? Cred că și una și alta. Da, am înțeles foarte bine că Ludovic Orban a venit la Suceava în vizită electorală, dar de ce era nevoie de un spectacol grotesc de asemenea manieră? Singura căreia îmi cer scuze pentru această catalogare este fata care a cântat la vioară, care sunt convins că nu a venit din proprie inițiativă pe centură pentru a cânta doine de jale.

Ei bine, al doilea eveniment penibil s-a înregistrat la Vatra Dornei. Din dorința de a demonstra că totul este perfect, mă rog aproape perfect, într-un oraș unde nevoile sunt numeroase, s-a trecut la asfaltare deși afară ploua aproape cu găleata. Asta îmi aduce aminte de acele inițiative ale activiștilor de partid care plantau cireșe în copaci sau alte fructe, vopseau iarba și mai câte alte trăsnăi pentru ca totul să arate impecabil la vizita ”tovarășului” și a sinistrei.

Cu cele două imbecilități etalate, toate celelalte promisiuni în investiții, și repet, e vorba de promisiuni, au pălit precum o floare care se ofilește la vederea razelor de soare. Ca o concluzie, vizita de sâmbătă a premierului Orban în Bucovina nu cred că le-a fost de mare ajutor liberalilor. Și nu din vina șefului Guvernului, ci din a celor care au încercat să-l impresioneze.

 

Sursa foto: digi24.ro