Brigada Diverse

De vulpi ne apărăm, dar de jderi?

Din ciclul cum să ne apărăm de vulpile turbate, şeful suprem al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, varianta prescurtată a denumirii instituţiei, ne dă sfaturi utile.

Nu ştiu cine a scris comunicatul de presă, dar cum acesta are semnătura directorului executiv Petrea Dulgheru nu pot decât să-l creditez drept autor cu drepturi depline.

Şi cum orice vulpe îşi are naşul, şi blana de jder de la gâtul lui Dulgheru trebuie smotocită după un astfel de comunicat.

Şi ca să nu spună domnul director executiv că i-am scos vorbele din context, am să postez integral comunicatul, cu menţiunea că am adăugat doar diacriticele:

„Acum şapte zile,în curtea gospodarului Olaru Ioan, din comuna Dorna Arini a apărut o vulpe  în preajma curţii sale, încercând să atace păsările din curte. Când D-na Olaru  ieşea în curte vulpea se ascundea în apropierea gospodăriei. Dumneaei la contactat telefonic pe directorul executiv al  DSVSA Suceava, care i-a transmis să o urmărescă şi să cheme un vânător să o împuşte. Astăzi la ora 10, paznicul de vânătoare, Marcoci Dorel a împuşcat vulpea. Cadavrul a fost adus la Laboratorul Sanitar-Vaterinar Suceava de către Dr. Sănduleanu Corneliu. În urma investigaţiilor de laborator s-a diagnosticat rabie. Este al patrulea caz înregistrat în cursul anului 2011. Atragem atenţia cetăţenilor care văd animale sălbatice cu comportament anormal să nu le considere nepericuloase, întrucât în astfel de cazuri procentul de rabie este aproape de 100%. De aceea trebuie să anunţe de urgenţă medicul veterinar, organele silvice şi de vânătoare. Este interzis să intre în contact cu aceste animale sau cu cadavrele lor”.

Mai mult de „No comment” cred că ar fi păcat să adaug ceva.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. asa institutie, asa sef, asa sfaturi………
    auzi, daca vezi un animal salbatic u comportament ciudat sa chemi vanatorul…….
    mai bine ne-ar spune nenea dulgheru despre programul de prevenire a transmitere a bolilor de la animale la oameni si la cati bani ai statului se cheltuie „pe hartie” cu prevenirea rabiei la animalele din padure si ce masuri s-au luat..cere-i sandule date despre programul asta…..si cam cat mai costa un post de medic veterninar, adica spaga ca sa prinzi un contract de concesiune a serviciilor medicale………..in rest, sa se duca la pascani de unde-i dumnealui……….

  2. Daca autorul comunicatului nu este Nato (postacul,nu organizatia care a avut nefericita inspiratie sa-si aleaga acelasi nume…) atunci este precis din scoala lui ,din aceeasi urna valorica,de aceeasi croiala culturala,cu accente lirice specific pedeliste.
    Dar,domnu’ Sandrinio,la ce trebe scoala?? Ca, daca ai bani si pozitie in partid, usor poti angaja, la un pret bun, din astia care se au bine cu gramatica,sa-ti faca comunicate haioase…Restul se gaseste pe Google.

  3. Seamana cu un raport facut de un militian care a mai taiat din explicatii deoarece Boc si Basescu i-a redus din NORMA de HRANA

Back to top button