Shares

Interesele la nivelul structurilor de conducere din diferite instituţii locale sunt atât de mari încât uneori se ajunge ca persoane de acelaşi sânge să deţină concomitent funcţii de conducere.

Iar când această instituţie se numeşte Poliţie, lucrurile devin şi mai clare în ceea ce priveşte dorinţa de a fi şef.

Una din funcţiile de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava este deţinută de comisarul şef Viorel Onea. Un ofiţer care s-a pliat după chipul şi asemănarea celui care conducea instituţia.

Şi atât de bună a fost această comuniune cu fostul şef al IPJ Suceava, comisarul şef Marcian Colman, încât acesta a împuternicit într-o funcţie de conducere la Poliţia Câmpulung Moldovenesc o rudă de gradul doi a comisarului şef Viorel Onea.

dinastie

Mai precis, la finele anului trecut, funcţia de adjunct al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc i-a fost atribuită comisarului Neculai Onea, nimeni altul decât fratele lui Viorel Onea.

În luna iunie a acestui an, împuternicirea a fost prelungită cu încă 6 luni. Vechiul şi noul şef al IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, nu a agreat acest interimat, iar urmarea a fost logică.

Mai exact, funcţia a fost scoasă la concurs, iar data acestuia a fost stabilită pentru ziua de 7 august.

Surse din Poliţia Suceava spun că funcţia de adjunct al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc este una strategică, şi asta pentru că asigură controlul şefilor de post dintr-o mare zonă împădurită a judeţului Suceava, plecând de la Moldoviţa, Vatra Moldoviţei şi terminând cu Breaza, Moldova Suliţa sau Pojorâta.

O miză deloc de neglijat, mai ales că pădurile au rămas una din puţinele resurse ale judeţului Suceava, o adevărată mină de aur pentru cine o controlează.