Brigada Diverse

Două directoare cu termen de garanţie expirat

Recent încheiatul examen de bacalaureat din judeţul Suceava s-a încheiat cu rezultate catastrofale pentru o serie de unităţi de învăţământ din judeţ.

Nu au fost cazuri de licee cu promovabilitate zero, dar nici mult nu a mai lipsit până acolo. Dintre şcolile din municipiul Suceava două s-au „distins” în clasamentul final. Este vorba de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, unde rata de promovare a fost de 18,77% şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, unde au obţinut notă de trecere doar 12,70% dintre elevi.

Mă aşteptam la un gest de onoare din partea celor care conduc aceste unităţi şcolare. Normal era ca Michaella Melinte, de la „Samuil Isopescul”, şi Crăiţa Buda Niga, de la „Alimentar”, să-şi fi prezentat demisiile din funcţiile de director.

Nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla asta pentru că scaunul bate obrazul. Dacă te consideri un bun manager trebuie să-ţi asumi şi bune şi rele. În cazurile date, părţile care nu convin sunt trecut sub preş.

Iar dacă stăm să analizăm retrospectiv, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi Michaella Melinte sunt la al doilea an consecutiv în subsol. Şi anul trecut, rezultatele la bacalaureat au situat fostul Liceul Industrial Nr. 4 din Suceava la coadă. În ritmul actual, este de aşteptat ca în 2012 elevii care trec examenul de bacalaureat să poată fi număraţi pe degetele de la o mână.

Şi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava linia de clasament, ca să folosesc un termen sportiv, este dezastruoasă. Este locul unde anii trecuţi s-au descoperit elevi promovaţi în timp ce se aflau la muncă în străinătate, iar scandalurile se succed cu repeziciune.

Nici Crăiţa Buda Niga nu a dat vreun semn că ar avea de gând să-şi asume rezultatele proaste de la bacalaureat.

Grav este că nici cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava nu par deranjaţi că de pe băncile celor două licee ies multe, foarte multe loaze. Aşa că, Michaella Melinte şi Crăiţa Buda Niga sunt fardate şi îmbălsămate, doar-doar or mai păcăli nişte elevi şi părinţi creduli să-şi mai înscrie copiii la cursuri cu speranţa că vor ieşi de acolo oameni.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Articolul nu este complet,mai potrivit ar fi doua directoare si un director interimar cu termen de garantie expirat. Ghici cine e directorul?

  2. daca montati camere video nu trebuia sa va prezentati demisiile iar daca o sunati pe doamna ANDRONESCU ,erati salvate, de ce nu participati la cursurile lui Iordache?

Back to top button