Brigada Diverse

Francisca Evuleţ, febleţea lui Olărean

Asistenţa juridică într-o primărie este apanajul unor oameni de specialitate angajaţi cu carte de muncă.

Aşa se întâmplă de obicei în orice primărie, iar juriştii trebuie să vegheze nu doar la respectarea legalităţii, ci au şi misiunea de a se prezenta în instanţe în dosarele care implică respectiva administraţie locală. Mai sunt şi excepţii, iar în procese extrem de delicate locul juriştilor este luat de case de avocatură.

La Rădăuţi, excepţia pare să fi devenit regulă, iar în acest ritm primarul Aurel Olărean nu va mai avea nevoie de jurişti decât pentru a-i căra mapa.

În cursul anilor 2009 şi 2010, Primăria Rădăuţi a apelat de şase ori la servicii externe, dar este foarte posibil ca Olărean să nu spună chiar totul. Dacă e să mă iau după sumele de bani plătite nu cred că a fost vorba de procese răsunătoare, iar munca „externalizată” putea foarte bine să fie dusă la capăt de jurişti.

Cu acceptul consilierilor locali, Aurel Olărean a semnat mai multe contracte de reprezentare cu diferiţi avocaţi. De fapt, lista se reduce la două nume, „Mircea şi asociaţii”, respectiv Cabinetul individual avocat Francisca Evuleţ.

Pentru avocata Evuleţ, primarul din Rădăuţi pare să fi făcut o adevărată pasiune. Aşa se explică cele cinci contracte pe care i le-a atribuit în perioada martie 2009 – iunie 2010, acorduri în urma cărora Francisca Evuleţ a câştigat aproape 6.000 de lei.

Nu este o sumă extraordinar de mare, dar trebuie spus că avocata Evuleţ are o legătură de afaceri mai veche cu Aurel Olărean. Mai exact din perioada când Olărean era administrator al Bucovina Tex, iar Francisca Evuleţ l-a reprezentat în câteva procese.

O legătură pe care edilul din Rădăuţi a dorit să o continue, şi după câte se vede a şi reuşit.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Decât sa ni-l aratati pe Olarean cu privirea sa de resortul specialitatii academice a lui Dragos Juravle, mai bine ne-o aratati pe Francisca! Asa mai puteam trage si noi anumite concluzii, daca este vorba despre competenta sau altceva,doamne fereste!

  2. Bravos Monitorul, cu o mana luati banu de la Olarean pe articole de toata jena si cu alta ii dati peste nasuc pe un blog obscur….asta da presa!

Back to top button