Shares

Liniştitul târg al Sucevei, cel puţin în privinţa disputelor politice, ne răsfaţă de câteva zile cu un duel între viceprimarul PD-L Lucian Harşovschi şi preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Războiul dintre cei doi este mai vechi, iar după ce Harşovschi l-a acţionat în instanţă pe Donţu orgoliile s-au ascuţit şi mai mult. Între timp, Ovidiu Donţu, jurist de meserie, a pierdut disputa din sălile de judecată, fiind obligat la plata unor despăgubiri de 5.000 de lei către viceprimarul Sucevei. O înfrângere greu de rumegat, motiv pentru care şeful de la PSD Suceava anunţă că a pierdut o bătălie, nu şi războiul. Nu a spus-o cu glas tare, dar ultimele sale acţiuni asta denotă.

Mai exact, Donţu l-a dat în judecată pe Harşovschi, iar procesul este încă în derulare. În paralel, preşedintele executiv al PSD a avut un clenci cu viceprimarul în plenul Consiliului Local, totul plecând de la intenţia ultimului de a înlătura doi administratori de asociaţie din municipiul reşedinţă de judeţ.

Contrele din deliberativ mi-au amintit de doi copii râzgâiaţi, cărora mamele le fac orice poftă, iar când se întâlnesc în faţa blocului scot din ghiozdane arsenalul de ameninţări.

„Ai grijă, mâine ne vedem la Tribunal, unde îţi cer un miliard despăgubire pentru calomniile aduse!”, a tunat Donţu.

„Pentru ce? Mă daţi în judecată pentru mesajul de <La mulţi ani!> pe care vi l-am trimis de Revelion?”, a replicat Harşovschi.

Privit din exterior, tot acest scandal nu este decât o bulă de săpun, în condiţiile în care Suceava are o grămadă de probleme. Despre cât de mult ne costă parcările subterane din centru, despre sluţirea arhitectonică a oraşului, despre mizerie şi câini vagabonzi, despre toate astea şi multe altele aş vrea să-i văd contrându-se pe Ovidiu Donţu şi Lucian Harşovschi. Dar, poate că zilele nu au intrat în sac şi o să se îndeplinească şi dorinţele mele.