Shares

Nu am scris de multă vreme despre Rădăuţi şi al său minunat primar numit Aurel Olărean.

Mai nou, acesta se laudă că va pune la dispoziţia copiilor, tinerilor şi iubitorilor de mişcare un patinoar în centrul oraşului.

Nu e nici o noutate în mandatul său, ba chiar pot spune că e o afacere neruşinată. În prima iarnă rădăuţeană cu Olărean primar, Rădăuţiul a avut patinoar din care un investitor privat a plecat acasă cu bani. Şi bani frumoşi dacă e să ne gândim doar la ţepele pe care le-a tras Primăriei Rădăuţi.

Iată ce scriam acum doi ani despre Olărean şi afacerea patinoarul: „SC Compania de Agrement Bucovina SA Rădăuţi, firmă controlată de rude şi apropiaţi ai primarului Aurel Olărean, a câştigat o licitaţia organizată de Primăria Rădăuţi pentru administrarea patinoarului din oraş, fără ca aleşii locali să aprobe caietul de sarcini aferent. Drept mulţumire, firma administrator a tras o ţeapă de zile mari Primăriei, dar şi societăţii de Servicii Comunale Rădăuţi, de la care s-a alimentat ilegal cu apă. Ca urmare, Primăria Rădăuţi, în calitate de proprietar, figurează cu un debit de 56.906 RON, fără penalităţi, către E.ON Moldova. Banii provin din neplata energiei electrice consumate pentru a produce gheaţa la patinoar. Mircea Vlădean, unul dintre acţionarii firmei Compania de Agrement, recunoaşte cu nonşalanţă datoria.

<Suntem conştienţi că suntem datori şi o să plătim în curând>, a declarat Vlădean. Compania de Agrement mai are printre acţionari şi alte persoane recunoscute drept apropiate ale primarului Aurel Olărean: Gabriel Sandu, Gheorghe Bodnărescu, Radu Lazăr şi cireaşa de pe tort, Costel Olărean, rudă apropiată a edilului”.

Situaţia s-a repetat anul trecut cu o firmă din Piatra Neamţ, care a „ridicat” un patinoar în centrul municipiului Rădăuţi, în parcarea centrală, şi la final s-a declarat mulţumită de ceea ce s-a întâmplat acolo. Mai exact, de suma cu care a plecat acasă la finalul sezonului. Şi pentru că totul a fost OK, anul acesta s-a încheiat o nouă înţelegere cu firma „Întreprinderea Familială Creţu Manole” din Piatra Neamţ, care timp de patru luni va înfiinţa un patinoar în parcarea centrală din Rădăuţi. Este o nouă afacere marca Olărean, realizată în total dispreţ faţă de tot ce înseamnă comunitatea locală, chiar dacă acum are acordul Consiliului Local, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme.

Şi spun asta în condiţiile în care Rădăuţiul are trei patinoare naturale, pretabile pentru a deveni artificiale, şi pe care Olărean le ignoră cu bună ştiinţă.

Dar, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, ce-i drept un pic schimbat: „Unde bani nu sunt, nimic nu este”.