Shares

Foarte vocal şi incitat de ceea ce ar putea schimba prin municipiul Suceava, viceprimarul Lucian Harşovschi a fost mutat în banca sa.

Ca un elev prins cu tema nefăcută, Harşovschi a fost avertizat că dacă va continua să facă pe nebunul va ajunge de râsul colegilor din clasă. Acum nu ştiu dacă doar i s-a sugerat că ar fi bine să se potolească şi să schimbe macazul sau i s-a impus pur şi simplu. Cert este că din cel care se lua de brăcinari cu primarul Ion Lungu nu a mai rămas nici măcar umbra. Asta poate şi pentru că afară a apărut soarele.

Dar şi acest soare necesită oarece clarificări. Pentru Lucian Harşovschi soarele era până nu demult Ioan Balan, în timp ce Ion Lungu era partea întunecată, răul care trebuia eradicat. Uite că din întuneric pentru unii apare lumina, şi speranţa pentru izbăvire.

Situându-se de partea lui Ioan Balan cât timp acesta se afla în opoziţie cu Ion Lungu pentru funcţia de primar, Lucian Harşovschi şi-a delimitat clar opţiunile. Schimbările petrecute în ultimele săptămâni l-au lăsat oarecum descoperit, asta dacă nu cumva şi-a revizuit total opţiunile.

harsovschi

Ţin să-l liniştesc. Cel puţin până pe 6 iunie 2016 va fi viceprimar al municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu este prea alunecos pentru a-l îndepărta tocmai într-un moment ca acesta, în care fiecare vot contează.

Şi, după cum mi-au povestit şi alţi liberali care se situau pe aceleaşi poziţii cu Harşovschi până acum vreo lună de zile, imediat după desemnarea oficială pentru candidatura la Primăria Suceava, Ion Lungu i-a pupat şi a şters cu buretele toate criticile şi acţiunile răuvoitoare care au venit din partea opoziţiei.

E o tactică de adormire a foştilor duşmani, oameni de care se va folosi în campania electorală pe care a început-o de câteva luni. Unii dintre ei vor primi câte ceva, un os de ros, alţii vor fi daţi pe pierderi fără scrupule.

Totul depinde de serviciile pe care le vor aduce şi de câte scame vor ridica. Luciane, tu ce crezi că te aşteaptă?