Shares

Apartamentele din Suceava vor fi încălzite în viitor cu iarba elefantului. Sincer să fiu nici nu ştiu cum să iau anunţul făcut de Gheorghe Flutur, ca pe o glumă sau ca pe o promisiune electorală.

Într-un judeţ plin de pet-uri şi mizerie singurul lucru care ne mai lipsea era iarba elefantului. În procesul de privatizare a societăţii Termica, de care toată lumea fuge ca dracu de tămâie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a găsit soluţia salvatoare. Vine o firmă austriacă, preia Termica şi pe pământurile luate cu arcanul de Primărie şi vândute ilegal, aţi ghicit, aceiaşi societăţi, ridică o minunăţie de centrală termică pe biomasă. Austriecii, băieţi buni, vor produce gigacaloria la un preţ de 4-5 ori mai mic decât cel actual, de o să ne invidieze toţi amărăştenii din ţară.

Flutur documente

Eu cred că Flutur urmăreşte altceva. Să planteze iarba elefantului prin luncile râurilor din judeţ şi în felul ăsta să ne scape de pet-uri. Mai bine zis să le ascundă să nu le mai vedem. E o soluţie salvatoare pentru toată lumea.

Iar aspectele pozitive nu se termină aici. Iarba elefantului va ascunde şi balastierele din albiile râurilor, aşa încât nu vom mai vedea cine şi cât fură şi vom avea certitudinea că trăim în cea mai curată ţară din lume, la propriu şi la figurat.

Culmea ironiei ar fi ca austriecii să ne planteze iarba elefantului şi să ne scoată din frig. Că de pet-uri sigur nu scăpăm prea devreme.

Dar, după cum îl cunosc eu pe Gheorghe Flutur mi-e teamă că totul este doar o gargară ieftină, iar când austriecii vor veni şi vor vedea realitatea de la Termica vor fugi cu primul avion. Un avion Blue Air, normal, din alea care circulă pe ruta Suceava – Viena.

Aoleu, iar am dat-o în bară. Am uitat că de ieri nu mai circulă. Mă scuzaţi.