Shares

Poliţia din Suceava a ajuns într-un punct pe care nu credeam că-l voi vedea vreodată.

O fi fugă de răspundere, o fi incompetenţă, o fi laşitate, sau poate toate la un loc, dar cert este că sistemul în sine pare să moară „pre limba lui”.

Afirmaţiile le-am făcut în contextul în care mai multe funcţii importante de şefi de poliţie sunt vacanțe, iar în viitorul apropiat nici nu se întrevede vreo modificare substanţială.

Situaţia cea mai dezastruoasă se regăseşte chiar în fruntea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, acolo unde nici una din funcţiile de conducere nu este ocupată prin concurs.

S-a ajuns în cazul de-a dreptul penibil în care o persoană împuternicită pe funcţia de inspector general adjunct să conducă instituţia. Practic, din trei funcţii de conducere nu este ocupată nici una.

sediu politie suceava

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la alte structuri, cum ar fi Poliţia Municipiului Suceava, Serviciul Poliţiei Rutiere, Poliţia Rădăuţi şi Poliţia Vatra Dornei, toate conduse de persoane împuternicite.

În istoria post-decembristă a IPJ Suceava nu ştiu să se fi întâmplat vreodată aşa ceva. Mai grav este că la concursurile organizate nu se prezintă mai nimeni, iar asta îmi ridică alte semne de întrebare.

Totuşi, Poliţia este, mă rog, ar trebui să fie o instituţie de forţă în care să te poţi baza, dar lucrurile se pare că nu stau deloc aşa. Cel puţin în judeţul Suceava.

Dacă se va continua pe aceeaşi linie nu m-ar mira ca Poliţia să fie condusă de vreun proaspăt absolvent de Academie. Asta dacă îşi va dori, că există şi varianta să fie numit şef vreo persoană recrutată din sursă externă.