Brigada Diverse

Ion Lungu a rupt-o cu PNL-ul și negociază direct cu premierul Ciolacu

Primarul Ion Lungu a închis aproape definitiv capitolul PNL. Un prim pas l-a făcut vineri, 5 iulie, la ora 9.00, când a ieșit de pe toate grupurile de comunicare din PNL. Decizia vine după ce la ședința online de Consiliu Local de joi, 4 iulie, a încercat să-l impună președinte de ședință pe liberalul Daniel Ungurian, numai că acesta a refuzat. În aceste condiții, președinte de ședință a fost social-democratul Dan Ioan Cușnir.

Și dacă tot a rupt mare parte din legăturile cu PNL, Ion Lungu a plecat la București, nu înainte de a avea o discuție cu oamenii din conducerea județeană a PSD Suceava, pentru a-și negocia viitorul. O va face direct cu premierul Marcel Ciolacu, cel cu care a încheiat și pactul secret de acum câteva săptămâni, de la întâlnirea la care a mai participat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ori, din informațiile certe, Ion Lungu încearcă să obțină unul din următoarele posturi: city manager al municipiului Suceava, administrator al județului Suceava sau un post eligibil pe lista pentru Camera Deputaților din partea PSD.

Rămâne de văzut dacă demersurile sale vor avea succes, mai ales că Vasile Rîmbu este cunoscut ca un personaj care nu acceptă să-i fie impuși oameni nedoriți, iar președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, este un tânăr care vrea să demonstreze că nu a câștigat întâmplător alegerile și își poate creiona propria echipă.

În aceste condiții, mai rămâne în discuție doar un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților. Iar argumentul lui Ion Lungu în negocierea cu Marcel Ciolacu va fi aceea că și-a respectat părțile sale din înțelegere: susținerea lui Vasile Rîmbu pentru a ieși primar și preluarea de către Primărie a celor 20 de hectare de teren de la Stațiunea de Cercetare Agricolă Suceava pentru a fi mai apoi date Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, un teren în valoare de cel puțin 20 de milioane de euro.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button