Brigada Diverse

Judeţul e sub ape şi Olărean petrece

Am fost plecat în concediu timp de două săptămâni, perioadă în care judeţul a intrat la apă. Din păcate, am regăsit acelaşi grobianism şi nesimţire în rândul autorităţilor locale, dar şi la nivel naţional.

Imaginile şocante cu oameni rămaşi doar cu hainele cu care erau îmbrăcaţi când apa le-a intrat în case au fost completate agonizant cu certuri şi ameninţări ale mai marilor acestei ţări. Mă refer aici la gestul preşedintelui Traian Băsescu, care a găsit de cuviinţă să o certe pe o sinistrată care îi comunica faptul că din salariul de mizerie de dascăl, redus mai nou cu 25%, nu-şi permite să plătească asigurarea pentru casă. Un alt marinar, de astă dată de pe meleagurile noastre, nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să organizeze zilele oraşului în timp ce comunele din jur sunt pline de drame şi suferinţe.

Dacă nu aţi ghicit despre cine e vorba am să vă spun că este vorba de Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi.

Ca şi cum totul ar fi fost normal, Olărean a dat tonul distracţiilor în oraşul pe care îl administrează, mă rog, e un fel de a spune. În semn de solidaritate şi respect faţă de morţii de la inundaţii şi pentru familiile care au rămas pe drumuri fără nimic, edilul din Rădăuţi a anunţat că renunţă la focurile de artificii programate la finalul zilelor oraşului.

Tras de mâneca de cineva, chiar nu mai contează cine o fi fost, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a reacţionat şi a criticat această lipsă de decenţă. Nu a avut puterea să o facă până la capăt şi să-l arate cu degetul pe Aurel Olărean, probabil gândindu-se că printr-o critică directă şi publică ar afecta şi partidul. În cele din urmă, Aurel Olărean a anulat festivalul folcloric care trebuia să aibă loc aseară în centrul municipiului Rădăuţi şi concertul de muzică uşoară programat pentru astăzi. În locul unor colecte de bani, haine sau materiale de construcţii pentru sinistraţi, Olărean a ales să organizeze „chermeze”, aşa cum le-a numit Flutur. E o dovadă a lipsei de respect faţă de sinistraţi dar şi faţă de locuitorii din Rădăuţi, mulţi dintre ei cu rude şi familii afectate de inundaţii. E doar un nou episod al mojiciei şi al dispreţului faţă de cei din jur.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Te ai fi asteptat la altceva de la niste dobitoci pentru care esentialul in administrarea unui oras cu multimi de probleme pare sa fie pavelarea trotuarelor deja asfaltate sau construirea unor scuaruri rutiere pe cat de inutile pe atat de daunatoare pentru circulatie? Si la preturi bineinteles corespunzatoare. Acesti idioti sinistri care conduc aceasta tara de cacat la nivel central si local au mers cu smenurile mult mai departe decat ei insisi in nemernicia lor isi dau seama.

  2. bun articolul, cu mentiunea ca nu a renuntat nici la concert si nici la festival sau festivisme. sub masca strangerii de fonduri fieful marinarului tupeist, obraznic, nesimtit si fara scoala continua pentru ca trebuie sa faca bani si spagi/m2 de piata publica.

Back to top button