Brigada Diverse

Logodiți cu funcțiile și privilegiile

Funcțiile publice și privilegiile par a avea o serie de favoriți pe care nu-i lasă din brațe aproape nici un moment. Este vorba atât de funcții publice, cât și cele de aleși, dar totul are legătură cu politica. Iar fiecare partid vechi are astfel de oameni, iar când spun partide mă refer la cele care au dominat scena publică, respectiv PSD și PNL. Veteranul social-democraților este Ioan Stan. Ales deputat în 2000 nu a mai plecat din Parlamentul României nici un moment, iar acum este senator de Suceava. Și în curând va împlini 68 de ani. Este secondat de Eugen Bejenariu, ajuns deputat cum 20 de ani, funcție pe care nu a mai părăsit-o. Va împlini luna aceasta 65 de ani. Tot în PSD, cu state vechi în diferite funcții este Mirela Adomnicăi. A devenit deputat în 2004, iar apoi a ocupat funcții de director la Casa de Pensii, la AJOFM, a fost prefect, pentru ca din 2020 să redevină deputat.

La PNL, veteranul este Gheorghe Flutur. A fost ales senator în cursul anului 2000, apoi în următorul mandat a ajuns ministru al Agriculturii, a fost ales în 2008 președinte al Consiliului Județean Suceava, a pierdut funcția și a devenit din nou senator, pentru ca din 2016 să fie din nou președinte al CJ Suceava. Anul acesta va împlini 64 de ani. Ion Lungu a ajuns primar în cursul anului 2004, iar ulterior a câștigat alegerile de alte patru ori, fiind în continuare în fruntea administrației locale. Anul acesta va împlini 63 de ani. Ioan Balan a devenit deputat în 2008, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Pe aceeași linie se află și Angela Zarojanu, care în 2004 a devenit viceprimar al Sucevei, iar mai apoi a ocupat și funcția de subprefect. Anul acesta face 67 de ani, dar deși este pensionară din 2018 stă pe o grămadă de bani director al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava. Cu viteză vine din urmă și Lucian Harșovschi. Acesta a fost viceprimar al Sucevei în mandatul 2008-2012, funcție pe care a revenit în februarie 2015 și o ocupă și în prezent.

Mai sunt și alte exemple, care acum nu îmi vin în minte, dar zici că orașul și județul stau doar în acești oameni. Veșnic aceeași oameni. Iar perspectivele arată că măcar unii dintre ei își vor menține privilegiile și anii viitori.

Articole asemănătoare

Back to top button