Brigada Diverse

Lungu, furat de Flutur

În locul primarului Ion Lungu l-aş da în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Dacă mă întrebaţi pentru ce motiv am să vă şi spun: pentru furt. Nu al cailor de la bicicletă, ci al ideii de oraş verde.

În timp ce primarul Sucevei se poza la Lisabona cu primarii unor oraşe adevărate din Europa, dar şi la volanul unei maşini electrice, Gheorghe Flutur se dădea cu bicicleta pe străzile târgului nostru de provincie. Nu o făcea din dorinţa de a economisi benzina şi banii instituţiei publice la care lucrează, ci pentru a puncta la capitolul imagine. Cu alte cuvinte, când pisica nu-i acasă, Flutur merge pe bicicletă. A fost singurul moment când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a dat la pedale, iar ceea ce bănuiam s-a adeverit.

Plimbarea cu bicicleta a fost un nou episod al circului electoral. Iar pentru ca spectacolul să continue, Gheorghe Flutur a plusat acum câteva zile.

„Avem intenţia să stabilim un traseu turistic pe bicicletă între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. Un proiect pentru grupurile de tineri interesaţi să intre în acest circuit pe bicicletă al mănăstirilor. Iar pentru suceveni, şi cei din Ucraina au multe obiective turistice, începând cu oraşul Cernăuţi. Un circuit la care aproape m-aş înscrie şi eu, la o parte din traseu”, este declaraţia lui Flutur.

Se vede treaba că şeful administraţiei judeţene a epuizat toate traseele de biciclete din judeţ, iar plaiurile mioritice au devenit prea mici pentru un ciclist atât de mare. Firească este şi extinderea peste graniţe, iar până la un circuit transoceanic nu mai este decât un mic pas, mă rog, o pedală.

În afara propunerilor aiurite despre biciclişti şi trasee nu am văzut nimic altceva la Gheorghe Flutur. Aş vrea să vină şi cu ceva concret în sprijinul celor care practică şi al celor pe care vrea să-i atragă către acest sport. Iar pentru asta ar trebui să vorbească şi cu cei implicaţi în acest fenomen, ceea ce nu a făcut nici o clipă.

Articole asemănătoare

9 Comentarii

 1. Dupa incontestabilele succesuri cu mocanita si cu oile pe dealuri,a mai ramas sa starneasca neincrederea ucrainenilor cu stoluri de biciclisti…O sa ramana aia fara vodca si fara tigari Saint-George,o sa creada ca au venit strajenii si jicovenii cu biciclete sa le ia pe toate. Dar,dupa ce-o sa devina guvernator (sau vice-rege,ma rog…) al provinciei-judet Moldova de Nord ori de Sud ori de Centru-Dreapta,pe unde o sa mai mearga cu bicicleta? Ca daca merge prin Vaslui il prind aia si-l pun la frigare,cu tot cu bundita.

 2. Eu as zice ca Sefu Flutur a iesit cu bicicleta deoarece a trecut turul Romaniei pe aci – acuma na fiecare cu ideile cei vin

  Cat despre Vasluieni sunt pasnici nu cum ii descrie Kuku sau poate asa ii vede el pe fanii PSD-ului mai salbatici de felul lor , cei drept daca le adunci aminte Radu Câmpeanu sau de Ion Raţiu inca mai fac spume la gura dar le trece usor ca le povestesti ceva frumos de Iliescu dar in nici un caz repet in nici un cz nu ii vad sa faca frigarui cu Flutur .

 3. Poate ca Flutur ar scapa – o sa-l gratieze ca e greu de inghitit – dar pe tine te-ar frige sigur,ca se zice ca le plac boii fripti. Daca esti cuminte si papi tot, pot sa te invat sa scrii corect macar 5 propozitii,prinde bine si la pedelisti,cu asta te poti visa ministru – de Interne sau chiar al Educatiei. Asa,la halul in care te prezinti, poti spera cel mult la sef de filiala regionala sau voievodala.

 4. Buna ziua
  Bat pari

  Despre ce vorbim aicea despre Vasluieni , ca Lungu e furat e Flutur sau despre mine , ca ma sint ca in zona crepusculara .

  Deci draga cetatene care poti vota in afara de sa jignesti sa injuri mai stii ceva ? sau asa ar trebui sa se comporte un fan USL ?

 5. D-l nato are dreptate Kuku nu stie decat sa jigneasca, sa injure,la inceput de an nou sa le ureze romanilor din diaspora traditionalul „sa-l pupam in k….r”in loc de adevaratul traditional La multi ani! Eu nu sunt bucovinean dar cand vad urarea de inceput de an a lui KUKU nu stiu ce-as putea sa mai cred. Singura solutie este ca voi bucovinenii sa-l eliminati ca va face de ras prin comportamentul sau agresiv vorbind golaneste dandu-se om inteligent,dar este un gunoi in ochii bucovinenilor.Pacat.

 6. Mai penticostal din diaspora,care nu esti tu bucovinean dar stii cum este sa fii bucovinean si la ce folosesc pionezele,nu vrei tu sa te tragi un pic pe dreapta la Siret, unde avem noi un asezamant specific pentru pentru tolomaci ,sa taci macar pana de Pasti?? Ca vad ca ai scapat ca vaca-n trifoi la litere si te simti tare-n propozitii.
  Au mai incercat si altii,inclusiv cuviosul Nato… Poate, in acest interval, te pui la punct si cu bunul simt si cu gramatica si cu ortografia si cu medicaţia.
  Urmatoarea mea luare de pozitie in ce te priveste va fi astfel incat sa-ti iasa pe nas dorinta de a mai scrie ceva altcuiva decât mamei mă-tii,adică bunică-tii,cum ar fi…

 7. Bai golane nesimtit pionezele se folosesc la intrarea ascutisului lor in nasul tau de Duroc iar „piroanele „garii Itcani(nu peroanele)se folosesc la baterea lor in crestetul capului poate te potolesti cu injuriile la adresa celor care tu ii ai in mintea ta bolnava de schizofrenie ,si ratul cu cancer malign de la pioneza care ti-a intrat de ceva timp an nas si nu ai scoso nici acum de nesimtit ce esti .Urarea ta nesimtita la inceput de an poti sa le-o adresezi matii si lui taicatu care nu te-au educat boule.Daca ai avea bunul simt ti-ai recunoaste comportamentul tau recalcitrant care nu aduce decat o pata neagra asupra bucovinei tale.Tu ai scapat ca porcul,la tarate si incepi sa grohai cam tare ca de ai pioneza in rat si ai tot dreptul,la ce te pricepi tu.Cred ca tu daca ai fi la putere ai lua aceeasi atitudine ca Hitler la nivel mondial.Are dreptate d-l Nato si chiar si altii.Mama mea m-a invatat macar de sarbatori sa ma adresez cu uralele traditionale neamului nostru romanesc dar a ta dupa cum se vede nu,asa ca urarea ta de an nou sa i-o ttransmiti ei ca nu te-a educat incat ai ajuns de improsti cu noroi in toata lumea fara a tine cont de nimic.

 8. Kukule profesorule de limba romana nu se scrie ba „pentru pentru tolomaci „si „pentru tolomaci”boule.Sa stii ca eu stau bine in ceea ce priveste medicatia si mi-ar face placere sa-ti fac o castrare sa nu mai lasi urmasi recalcitranti in urma ta sa ponegreasca Bucovina ta si religia penticostala a altora si nu a mea.Acum sa fiu sincer ma distreaza comportamentul tau recalcitrant lipsit de bun simt,si unde vad comentariul tau te provoc finut fara sa-ti dai tu seama boule.Daca tii la mine cu adevarat prezinta-te la d-na Sofia si cere-ti iertare pentru pacatele tale la adresa dansei,iar doamna cu finetea pe care o are sa-ti arate obrazul si sa-ti faca semn sa-ti scoti pioneza din nas.O perioada de timp am trait printre voi bucovinenii si de aceea va cunosc traditiile dar pe a ta nu o stiam si am ramas surprins cand am vazut urarea la inceput de an (cu toate ca nu sunt penticostal cum zici tu) ceea ce ma face sa cred ca bucovinenii mai au printre ei si ucaturi cum au si padurile noastre romanesti.Tu zici sa tac macar pana la Pasti.Bine eu iti indeplinesc dorinta dar spune sincer ori ai pus ceva la cale sa castigi alegerile de anul asta? Din partea mea poti sa le castigi dar va fi greu de Bucovina ta,mai ales ca tu improsti cu noroi chiar in conjudetenii tai.

Back to top button