Shares

În locul primarului Ion Lungu l-aş da în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Dacă mă întrebaţi pentru ce motiv am să vă şi spun: pentru furt. Nu al cailor de la bicicletă, ci al ideii de oraş verde.

În timp ce primarul Sucevei se poza la Lisabona cu primarii unor oraşe adevărate din Europa, dar şi la volanul unei maşini electrice, Gheorghe Flutur se dădea cu bicicleta pe străzile târgului nostru de provincie. Nu o făcea din dorinţa de a economisi benzina şi banii instituţiei publice la care lucrează, ci pentru a puncta la capitolul imagine. Cu alte cuvinte, când pisica nu-i acasă, Flutur merge pe bicicletă. A fost singurul moment când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a dat la pedale, iar ceea ce bănuiam s-a adeverit.

Plimbarea cu bicicleta a fost un nou episod al circului electoral. Iar pentru ca spectacolul să continue, Gheorghe Flutur a plusat acum câteva zile.

„Avem intenţia să stabilim un traseu turistic pe bicicletă între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. Un proiect pentru grupurile de tineri interesaţi să intre în acest circuit pe bicicletă al mănăstirilor. Iar pentru suceveni, şi cei din Ucraina au multe obiective turistice, începând cu oraşul Cernăuţi. Un circuit la care aproape m-aş înscrie şi eu, la o parte din traseu”, este declaraţia lui Flutur.

Se vede treaba că şeful administraţiei judeţene a epuizat toate traseele de biciclete din judeţ, iar plaiurile mioritice au devenit prea mici pentru un ciclist atât de mare. Firească este şi extinderea peste graniţe, iar până la un circuit transoceanic nu mai este decât un mic pas, mă rog, o pedală.

În afara propunerilor aiurite despre biciclişti şi trasee nu am văzut nimic altceva la Gheorghe Flutur. Aş vrea să vină şi cu ceva concret în sprijinul celor care practică şi al celor pe care vrea să-i atragă către acest sport. Iar pentru asta ar trebui să vorbească şi cu cei implicaţi în acest fenomen, ceea ce nu a făcut nici o clipă.