Shares

Recent, am renunţat să mai fiu jurnalist. Am observat că rachiul se vinde foarte bine şi nu am cum da faliment dacă mă reprofilez pe meseria de crâşmar.

După cum se vede şi în fotografie, investiţia nu a fost prea mare. Mai mult m-au ajuns şpăgile pe la instituţiile astea alea statului nostru, dar sunt convins că banii pe care i-am dat ca să deschid dugheana, pentru că eu aşa o alint, se vor întoarce cu vârf şi îndesat în buzunarul meu.

Mi-a luat ceva timp să mă decid la a face acest pas, dar nu regret nimic. Încă din prima zi s-a creat înghesuială la intrare. „Nea Ion”, căci aşa îmi zic cei mai mulţi clienţi, „la matale e cel mai ieftin şi cel mai bun”. Aşa mi-a zis primul client înainte de a pleca pe şapte cărări spre casă. A avut gura aurită, iar acum mă gândesc să mă extind.

bar sandrino

Avea un vecin în curte câţiva calaburi (BCA pentru domnii de la oraş) şi mi-a zis că mi-i dă gratis. Mă rog, aproape. Cică să-i fac abonament pe juma’ de an. All inclusive. Cât poate duce. Am bătut palma şi el a băut adălmaşu’. Mâine mă apuc de lucru, iar cine vrea să ajute e binevenit. Mai am disponibile două abonamente „all inclusive” şi două la secţiunea „scurt metraj”. Aici servesc doar „Adio mamă!”, fără bere, fără vin şi numai apă de la poiana pompei.

În câteva zile am redescoperitaici şi sensul filosofic al vieţii. În loc de bramburelile lui Kant am învăţat tainele unui Kent contrafăcut, adus cu sacrificii şi mari riscuri de la vecinii noştri din Ucraina şi vândut de sub poală de tanti Maricica de la piaţă. Cioran a stârnit o adevărată dezbatere. Unii au susţinut că e neam de cioban, alţii că fuge după ciolan. Au convenit cu toţii să facă un referendum.

Avertisment: Nu căutaţi crâşma pentru că e imposibil de găsit. Am camuflat-o doar pentru clienţii fideli.

P.S. Totul a fost o parodie. Crâşma există, nu ştiu exact pe unde anume, iar fotografia este reală. Eu nu mi-am schimbat meseria şi voi continua să scriu. Nu ştiu până când, dar voi mai scrie.