Shares

Mai ţineţi minte ţigăneala de câteva luni pentru împărţirea funcţiilor de şefi şi şefi adjuncţi pe la instituţiile descentralizate? Se întâmpla acum vreo jumătate de an, când politicienii locali ai PSD şi PD-L se dădeau de ceasul morţii pentru a-şi pune neamurile, apropiaţii şi protejaţii prin diferite locuri cheie.

Până la urmă, Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza au parafat înţelegerea şi totul părea intrat în normalitate. E un fel de a spune, pentru că în fapt două săbii nu încap niciodată în aceeaşi teacă. Mîrza a ştiut de la bun început că nu va putea convieţui cu Flutur, dar nu a spus-o. În plus, i-a acceptat multe dintre pretenţii, a cedat acolo unde ceilalţi social-democraţi nu ar fi dorit.

La Prefectura Suceava, instituţie condusă de facto de acelaşi Gheorghe Flutur, pentru că Sorin Popescu este de fapt o marionetă jalnică, PSD a pus doi oameni. Este vorba de subprefecţii Eugen Girigan şi Constantin Huţanu. Cum, nu ştiaţi că fostul primar din Vatra Dornei este acum subprefect de Suceava?

Nu-i nici o problemă, pentru că nici eu şi nici mulţi alţi colegi din presă nu mai ştiu mai nimic despre Constantin Huţanu (foto).

Constantin Hutanu 4 (8)

Este poate cel mai invizibil personaj pe care l-a avut Prefectura Suceava în ultimii ani. Nu-i înţeleg însă pe mai marii PSD că acceptă această tăcere suspectă.

Din câte mai ştiu eu, politica înseamnă să fii şi vizibil, să ştie lumea că exişti. Ori, Constantin Huţanu face exact invers.

Există şi o altă explicaţie. Poate că subprefectul n-o fi făcut nimic în cele cinci luni de când ocupă funcţia şi nu are ce spune presei. Asta înseamnă că social-democraţii vor cu tot dinadinsul să piardă alegerile prezidenţiale, cel puţin la nivelul judeţului Suceava.

Oricum, istoria recentă a partidului nu i-a învăţat nimic pe Mîrza şi ai lui. Şi mă refer aici la Marian Ionescu, fostul primar şi viceprimar al municipiului Suceava. La fel ca Huţanu, în perioada celor patru ani cât a ocupat funcţia de viceprimar, din 2004 până în 2008, Marian Ionescu a fost invizibil. Şi drept răsplată pentru funcţia primită cadou în 2004 a plecat la PD-L. Se va întâmpla acelaşi lucru şi cu Huţanu? Sau mârţoaga din birourile Prefecturii va mânca jăratec şi se va transforma în omul providenţial? Se va întâmpla cu o singură condiţie: să primească permisiunea lui Flutur.