Brigada Diverse

Modernizarea Aeroportului Salcea, un os cu mulţi câini la pândă

Lucrările de modernizare generale ale Aeroportului „Ştefan cel Mare” Salcea sunt aşteptate cu sufletul la gură de firmele de casă ale Consiliului Judeţean Suceava.

Valoarea mare a investiţiei, respectiv 40,5 milioane de euro, face ca interesul să fie enorm, iar sforile au început să se tragă deja de luni bune, deşi nu se ştie încă nimic concret. Printre firmele care îşi fac deja lobby se numără Romstrade SRL Adunaţii Copăceni, deţinută de Nelu Iordache, patronul Blue Air, care şi-a mai oferit ajutorul şi cu alte ocazii. Mai exact anul trecut, când General Construct Suceava şi Quatro Construct Suceava, firmele care au câştigat licitaţia pentru schimbarea unor dale ale pistei aeroportului, lucrări în valoare de 6,5 miliarde de lei vechi, nu aveau la dispoziţie o freză rutieră de capacitate mare. La intervenţiile unuia dintre vicepreşedinţii CJ Suceava, Romstrade SRL Adunaţii Copăceni a dat o mână de ajutor, reuşindu-se astfel finalizarea la timp a lucrărilor de reparaţii.

Este interesant de văzut ce rol va avea şi SC Quatro Construct SRL Suceava, firmă care a devenit abonată a lucrărilor executate de reprezentanţii Aeroportului „Ştefan cel Mare” Salcea-Suceava, indiferent de culoarea politică a conducerii CJ Suceava. Aşa se face că din 2003 şi până în prezent, în conturile acestei firme, prin intermediul Aeroportului Salcea, au intrat în jur de 1 milion de euro, o sumă deloc de neglijat.

Demararea lucrărilor de modernizare la Aeroportul „Ştefan cel Mare” ar însemna mană cerească şi pentru alte firme locale, fireşte agreate de şefii CJ Suceava. Este vorba aici de proprietarii unor balastiere sau reprezentanţii unor firme care se ocupă cu afaceri în domeniul construcţiilor, şi care ar da lovitura prin cooptarea într-o lucrare de o asemenea anvergură şi de o valoare atât de mare.

Fireşte, prin intermediul firmelor prietene, o parte din bani s-ar duce şi în alte direcţii, ceea ce ar permite finanţarea viitoarelor campanii electorale şi rotunjirea conturilor unor persoane cu putere de decizie în anumite structuri judeţene, dar şi din partidul aflat acum la putere.

Articole asemănătoare

Back to top button