Nesimţiţii de muncitori şi domnii de la birou
Nu sunt racordat la sistemul centralizat de termoficare al oraşului, de unde se asigură şi apa caldă.
Spun asta pentru a nu fi acuzat cumva că scriu acest material ca o răzbunare la adresa celor care conduc Termica Suceava şi Primăria Suceava, locul unde se iau, de fapt, toate deciziile importante pentru societatea de termoficare.
Ca de obicei, când afară te coci de căldură, sucevenii vor rămâne fără apă caldă. Şi nu pentru o zi sau o săptămână, ci pentru o lună.
Şi ca de fiecare dată, explicaţiile sunt aceleaşi: trebuie înlocuite conductele vechi şi sparte, reviziile sunt absolut necesare pentru bunul mers al societăţii în iarna ce va veni etc.
De vreo 12 ani de când tot aud această placă şi la câte conducte au înlocuit cei de la Termica ajungeam, probabil, la Bucureşti.
Pe mine mă îndeamnă la revoltă această lună fără apă caldă pe care sucevenii fără centrală termică trebuie s-o suporte. Aceeaşi revoltă, ba chiar mai mare, mă cuprinde când mă gândesc la cele două zile fără apă rece cu care mii de oameni s-au pricopsit. Cel puţin până acum, pentru că nu m-ar mira ca totul să se mai lungească „accidental” câteva ore lungi cât trei zile. Cei de la ACET, o altă societate controlată de Consiliul Local Suceava, ridică din umeri şi îi găsesc ţapi ispăşitori pe muncitorii firmelor care răscolesc de vreo doi ani pământul oraşului cu intenţia declarată de a înlocui conductele de apă potabilă.
„Nesimţiţii” de muncitori au comis-o rău de tot. Dar ce mama dracului au făcut oamenii de la ACET, plătiţi cu salarii frumoase şi premii pe măsură, care aveau obligaţia să verifice stadiul lucrărilor şi să semnaleze neregulile? Probabil că au calculat orele suplimentare prestate în folosul comunităţii şi şi-au făcut planuri cum vor cheltui banii noştri.
M-am săturat din nou de văicăreli inutile şi târzii. M-am săturat să-l tot văd pe Ştefan Groza, eternul Ştefan Groza, care ne explică câte în lună şi în stele despre un sistem care nu funcţionează.
Aştept să văd acuzele care vor acoperi problemele reale apărute în cazul lucrărilor efectuate la noua staţie de epurare, lucrări câştigate de firma spaniolă Dytras şi care se află într-o mare întârziere. Puneţi pariu că lucrările vor fi scumpe, proaste şi cu întârziere?