Shares

Mitingul de astăzi organizat de cadrele militare în rezervă a fost exact aşa cum mă aşteptam.

Iar dacă alătur cuvintele miting şi leşinat cred că fac un pleonasm de zile mari. Toate acţiunile din Suceava, organizate în ultimii ani, au fost, aproape fără excepţie, nişte pârţuri fâsâite. Fără vlagă, fără mesaje proprii, fără personalitate şi cu extrem de puţini oameni. Aşa a fost şi astăzi, aşa au fost şi celelalte proteste din Suceava.

În faţa Prefecturii Suceava s-au adunat astăzi vreo 70-80 de oameni, dintre care unii nici măcar nu au coborât alături de colegii de suferinţă, ci s-au mulţumit să stea la o mică şuetă pe trotuarul din faţa Bisericii Romano-Catolice.

Autorizat pentru o oră, mitingul s-a încheiat după vreo 45 de minute, timp în care nu s-a înregistrat nimic spectaculos, şi când spun asta nu mă refer la ouă sau roşii aruncate în sediul Prefecturii, ci la mesaje serioase şi acţiuni bine concertate în instanţele de judecată pentru a-şi redobândi drepturile trunchiate de nişte guvernanţi năuci.

Ca şi în cazul celorlalte pături sociale, mulţi pensionari suceveni care trebuiau să fie prezenţi astăzi la miting au preferat să stea acasă, pe principiul că dacă se va găsi o rezolvare la nivel naţional atunci vor beneficia şi ei. Acelaşi principiu ticălos de a scoate castanele din foc cu mâna altuia şi de a nu apărea în faţă, vezi Doamne, să nu superi pe careva.