Shares

Imediat după alegerile pierdute în vara acestui an, multă lume s-a repezit să-i cânte lui Gheorghe Flutur prohodul pe linie politică.

Nu puţine voci au fost, chiar şi în rândul jurnaliştilor, care îl dau ca „termina” pe omul politic Gheorghe Flutur.

Cele mai multe argumente sunt legate de trendul descendent pe care se află partidul din care face parte acesta, partid care este identificat cu „monstrul” care a tăiat salarii şi pensii.

Eu spun că dacă Gheorghe Flutur va câştiga alegerile pentru funcţia de senator, şi are toate şansele s-o facă având în vedere că Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu sunt creditaţi cu procente de peste 50% la alegerile din 9 decembrie, traseul său politic va începe să crească.

Practic, Gheorghe Flutur se află acum exact ca în anul 2000, cu menţiunea că experienţa acumulată în aceşti 12 ani îl fac un adversar de temut pentru orice oponent.

Şi atunci, în 2000, Flutur se afla în opoziţie, în perioada guvernării Adrian Năstase, despre care mulţi se fac că au uitat ce se petrecea şi cum nimeni nu mişca în front, iar tătucul judeţului era preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Suceava.

Iar dacă vă amintiţi, economia nu era în picaj ca acum, la orizont nu se anunţa nici o criză majoră, locuri de muncă existau. Şi, cu toate acestea, românii s-au săturat de Adrian Năstase şi oamenii acestuia din teritoriu, iar la alegerile din 2004 i-au trimis la plimbare.

În perioada 2000-2004, Gheorghe Flutur s-a făcut remarcat ca un opozant feroce al sistemului, ieşirile sale stârnind furie şi indignare în rândul puterii.

Cu siguranţă, preşedintele PDL Suceava stăpâneşte foarte bine această tactică a hărţuirii adversarului, iar în următoarea perioadă va acţiona ca picătura chinezească asupra celor de la USL. Un USL care nu ştiu cât timp va mai rămâne unit, singurul lucru care-i leagă fiind doar dorinţa de a-l da jos pe Traian Băsescu de la Cotroceni.

Având în vedere aceste considerente, cred că cei care au afirmat „Flutur este terminat!” sau „Flutur să plece la pensie” s-au hazardat.

Eu îndrăznesc să afirm că nu s-a terminat aici cariera politică a lui Gheorghe Flutur, chiar dacă 2012 s-a dovedit un an aproape catastrofal pentru el, şi nu doar politic ci şi personal.

Flutur se află în faţa unui nou început, dar are capacitatea de a reveni. Are şi obligaţia de a le demonstra multora că nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică şi că se poate implica la modul cel mai serios pentru a atrage proiecte şi bani pentru Suceava.