Brigada Diverse

O, brad frumos

Pe esplanada din faţa Casei de Cultură a crescut un brad. E pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă, dar la cum arată vremea s-ar putea ca de Crăciun să avem un brad maroniu-uscat.

Raţiunile pentru care bradul tradiţional din centrul municipiului Suceava a fost adus încă de pe 20 noiembrie îmi scapă. Asta cu atât mai mult cu cât temperaturile care se înregistrează în aceste zile sunt cu mult peste media normală a sfârşitului lunii noiembrie.

Conducerea Primăriei Suceava putea aştepta până săptămâna viitoare, pentru că timp era berechet până la 1 decembrie, ziua când vor fi aprinse luminile în brad. Ptiu, cred că mă înşel. Anul trecut, bradul ce Crăciun a fost inaugurat pe 28 noiembrie. Şi tot atunci ne-a venit şi mocăniţa. O, tempora, o, mores. Cred că iar dau rateuri. S-ar putea ca bradul de Crăciun să se aprindă mai devreme anul acesta. Mâine seară, pe 21 noiembrie. Şi asta pentru ca sucevenii să fie luminaţi înainte de a pune ştampila pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale de duminică.

brad centru

Că tot veni vorba de brad, anul acesta e mult mai mic decât anul trecut. Asta poate şi pentru că-i an de criză. Şi tot din motive financiare nu vor mai fi 6 brazi ca anul trecut, ci doar 4. Locuitorii din Iţcani au fost tăiaţi de pe listă, la fel cum se va întâmpla şi cu sucevenii din zona Areni.

Dacă tot nu sunt bani, oare nu era mai sănătos să fie adus un singur brad, cel din centrul oraşului?

Sunt convins că orice sucevean ar fi înţeles cum stă situaţia, iar bradul din faţa Casei de Cultură era suficient pentru ca spiritul Sărbătorilor de Crăciun să ajungă în inimile tuturor locuitorilor oraşului.

Articole asemănătoare

Back to top button