Shares

Primarele din Rădăuţi s-a întors din concediu cu un chef nebun de muncă şi de afaceri bănoase. După ce şi-a petrecut aproape două săptămâni în compania acoliţilor cu care Primăria Rădăuţi derulează afaceri oneroase, Aurel Olărean a revenit pe baricade.

Grupul cu care Aurel Olărean şi-a petrecut 12 zile de concediu i-a cuprins, printre alţii, pe Mircea Vlădean şi Eugen Prelipcean, administratorii SC VP Construct SRL Rădăuţi. Adică aceiaşi oameni de care se leagă două dintre afacerile cu iz penal derulate cu acordul şi implicarea nemijlocită a lui Aurel Olărean.

Probabil că cei trei au avut nevoie de o perioadă mai lungă împreună pentru a pune la cale alte nereguli, iar o croazieră pe Marea Mediterană era cum nu se poate mai indicată. Gurile rele spun că o mare parte din excursia lui Olărean a fost sponsorizată de administratorii SC VP Construct SRL Rădăuţi, în semn de recunoştinţă pentru favorurile din ultima perioadă. Şi uite aşa, Aurel Olărean a împuşcat doi iepuri deodată: a lăsat masa din parc şi circul de zi cu zi din Rădăuţi pentru dragostea sa mai veche, marinăritul.

olarean cu masa in parc2

Relaţiile dintre VP Construct şi Primăria Rădăuţi sunt mai numeroase. Ultima afacere importantă a avut loc acum patru luni.

Pe 28 mai 2009, comisia de evaluare a ofertelor pentru închirierea Pescăriei din zona centrală, numită de Primăria Rădăuţi, s-a întrunit şi a declarat câştigătoare firma VP Construct SRL Rădăuţi la o licitaţie cel puţin dubioasă.

Şi asta pentru că la acea dată nu exista un caiet de sarcini aprobat în Consiliul Local, operaţiune care a avut loc abia după două săptămâni, pe 11 iunie 2009.

Spaţiul a fost închiriat pentru 7 ani, cu drept de prelungire, iar prin contract sunt stipulate şi o serie de facilităţi, cum ar fi: „chiriaşul nu va plăti 12 luni chiria stabilită la licitaţie, iar după 12 luni va plăti lunar 50% din valoarea chiriei până la recuperarea investiţiei în sumă totală de 48.654 de lei, fără TVA, sumă estimată de Primăria Rădăuţi ca necesar pentru lucrările de reparaţii şi renovări”.

Aceeaşi doi indivizi care şi-au făcut vacanţa cu Aurel Olărean au fost în centrul unui imens scandal şi în iarnă. Atunci, în centrul municipiului Rădăuţi a fost amplasat un patinoar care a funcţionat ilegal. Cei care au administrat patinoarul nu au plătit nici energia electrică şi nici apa consumată, dar probabil că facturile au fost decontate în croaziera de pe Mediterana.