Shares

Nebunia numită Aurel Olărean şi tot ceea ce înseamnă administrarea celui de-al doilea oraş ca mărime şi importanţă din judeţul Suceava este în creştere permanentă. Cu fiecare săptămână care se scurge se ating noi cote ale absurdului, şi cele mai multe se fac sub ochii locuitorilor oraşului.

Ultima trăsnaie marca Aurel Olărean se vede cu ochiul liber în centrul oraşului. Este vorba de o parcare pe plajă, care a luat locul parcării propriu-zise. Da, da. Nu este vorba de nici un fel de glumă, ci realitatea cu care s-au confruntat şoferii care au ajuns dimineaţă în centrul municipiului Rădăuţi.

Sâmbătă şi duminică, un anume Ilie Chirilă, reprezentant al unei societăţi de asigurare din judeţul Suceava, a organizat un concurs de volei pe plajă. Firesc, pentru un asemenea eveniment era nevoie şi de nisip. Aşa se face că în parcarea centrală s-au răsturnat 250 de metri cubi de nisip. Totul s-a făcut în colaborare şi cu Primăria Rădăuţi, pentru că altfel era imposibilă ocuparea unui spaţiu public.

Ce s-a întâmplat la finalul competiţiei? Nimic. Adică nisipul a rămas la locul lui, fără ca nimeni să-şi pună problema că parcarea trebuie degajată de tonele de nisip, iar organizatorul ar fi plecat în concediu.

Şoferii care au venit astăzi în Rădăuţi au fost astfel obligaţi să parcheze direct pe plajă, într-o mizerie de nedescris rezultată din amestecul de nisip şi apa căzută în urma ploilor din week-end.

Singura variantă plauzibilă pentru ca şefii Primăriei Rădăuţi să nu fi văzut grozăvia este să-şi fi băgat capul în nisip. Dar, unde încap atâţia struţi într-o singură clădire?