Brigada Diverse

Pedalaţi în natură

Duminică de duminică, de câteva săptămâni bune, cine vrea să îmbine sportul cu plimbarea în natură o poate face prin diferite locuri ale judeţului.

Condiţia este să aveţi o bicicletă „off-road” şi multă voinţă pentru a parcurge traseele pe care un împătimit al pedalelor, şi aici mă refer la Tibi Serdenciuc, le propune celor care vor să evadeze din praful Sucevei.

Acum două zile a fost ales un traseu cu grad de dificultate mediu. Întâlnirea a avut loc în parcarea Mănăstirii Suceviţa, de unde grupul de biciclişti, şase la număr de această dată, a plecat pe drumuri şi cărări de munte spre Putna.

Nu a fost uşor, dar peisajele care se deschid pe traseu merită tot efortul. Păduri de conifere amestecate cu foioase în diferite nuanţe de verde, ape care curg năvalnic printre stâncile munţilor sau corbi care se rotesc ameninţător prin văzduh sunt doar câteva din imaginile de care am avut parte pe parcursul celor 30 de km dus-întors. Vremea a ţinut cu noi şi hainele de ploaie pe care le aveam în rucsacuri nu au fost folosite. Şi accidentele ne-au ocolit şi în afara unor probleme mărunte nu ne-au dat bătăi de cap.

Să nu vă închipuiţi că întreg traseul se parcurge doar pe bicicletă. Ca să treci prin vadul unui pârâu uneori trebuie să iei bicicleta în spate, iar unele pante se urcă sau se coboară pe lângă bicicletă. Una peste alta, e o experienţă pe care merită s-o încercaţi, iar dacă vă prinde microbul e greu să mai scăpaţi de el.

Traseul dus-întors dintre Suceviţa şi Putna s-a terminat după 5 ore, când bicicletele au fost urcate în maşini şi s-a plecat spre case.

Duminica viitoare urmează un nou traseu, de această dată cu grad de dificultate uşor. Se va pleca din Suceava, spre Sf. Ilie, Costâna şi retur, cu o parte din traseu prin pădurea din apropierea releului de la Mihoveni.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button