Brigada Diverse

Pedalatul transfigurează

Când mă uit la fotografia de mai jos am impresia că personajul de lângă bicicletă a depus un efort suprauman.

Transfigurat şi nebărbierit, Neculai Barbă pare fugit de la ospiciu. Aparenţele înşeală însă, iar consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava s-a obosit pentru o cauză nobilă. Este vorba de promovarea Bucovinei pe plan european şi naţional.

Iar pentru a atrage atenţia asupra zonei şi pentru a aduce pelerini pe la mănăstirile vechi de câteva sute de ani, Neculai Barbă a promis acum vreo jumătate de an că va merge pe jos de la Viena până la Putna.

Badea Cârţan în variantă modernă nu s-a ţinut de cuvânt. Călătoria sa de o lună de zile s-a scurtat brusc, instantaneu şi deodată.

De fapt, totul a fost o farsă ordinară. Cu câteva zile înainte de plecarea spre Viena, Barbă a anunţat că va merge parţial pe jos, parţial cu bicicleta. În final a mers mai mult cu maşina, iar scurtele momente în care a urcat pe bicicletă au fost acelea când a ajuns în oraşe mai importante de pe traseul spre casă.

Iar când a fost nevoit, totuşi, să urce pe bicicletă, pentru a da bine în poze, aproape că şi-a dat şi sufletul.

Decât să se fi obosit până la Viena, consilierul personal Neculai Barbă mai bine o lua la pas prin parcul Şipote pentru a vedea mizeria şi buruienile care cresc peste tot. Ar fi putut scrie un raport stufos cu observaţiile sale şi cu soluţii pertinente.

Ori, poate Cetatea de Scaun şi împrejurimile acesteia nu sunt considerate obiectiv turistic şi nu merită efortul de a fi aranjate cât de cât. Şi câte mai sunt de făcut prin acest judeţ pentru a-i primi pe turişti în condiţii decente. Apropo, domnule Barbă, s-a văzut din maşină că drumul european 576, ăla care vine dinspre Tihuţa spre Suceava, ăla modernizat recent şi inaugurat de nu ştiu câte ori, începe să aibă tot mai multe gropi? Dacă turiştii îşi vor rupe maşinile pe acolo o să-i mai vedeţi prin Bucovina?

Articole asemănătoare

7 Comentarii

 1. In isteria fluturistica cu pelerinajul in Bucovina,cu spatiile de cazare care dau pe-afara de turisti straini veniti dupa Barba,care pe jos,care cu bicicleta,articolul dvs. din Monitorul e un dus rece – sa vina domnul Boc ,sa ne coseasca urzicile care la noi in Bucovina sunt ca brazii,in contul reformei si modernizarii, ca si noi i-om face ceva asemanator,la timpul potrivit…
  E buna si pertinenta observatia ca N.B. pare scapat de la Siret,de la asezamantul de tri-lu-li-lu – daca s-ar largi nitel cadrul s-ar vedea ca pe langa stogurile de fan mai sunt si alti biciclisti care inca nu au terminat de kischat,ca sa pozeze si ei pentru eternitate.
  Banc: pe vremea lui Mao s-a anuntat ca televiziunea chineza are si programul 2; pe primul program aparea Mao lund micul dejun,Mao primind delegatiile straine,Mao in sedinta cu Biroul Politic,Mao lunad pranzul,Mao jucand ping-pong,etc.
  Pe programul 2 aparea un pitic care facea cu degetul, a mustrare si spunea,in chineza,bineinteles:” Fii atent,deschide pe programul 1 !”
  E,acuma ce legatura are asta cu domnul Barba? Pai are ca si domnul Barba e ca piticul chinez:principala sa ocupatie,cand se da jos de pe bicicleta, este sa trimita SMS-uri la prieteni si chiar la prietenii prietenilor cu chestii de genul: „La ora 22,00 deschide pe Taraf!” sau :”Deschide pe Etno,apare domnu Flutur cu o declaratie!”
  Sau :”Nu te mai uita pe Antena3,mai bine uita-te pe B1,ca aia zice adevarat!”
  Dupa ce se intoarce din pelerinajul biciclistic asteptam vesti de genul: „Deschide pe Play Boy,apare Nuti!” sau „Deschide pe „Speranta”,apare cuviosul Igas,cu un mesaj de pace si branconaj!”
  In lipsa lui, ne chinuim cu mesajele lui D.Juravle.,care e mai boulean,toata ziua o tine cu mesaje despre posturile lu’ Prigoana…

 2. P.S. Oare acestea vor fi (ma refer la model) biciletele pregatite de PD ca mita electorala?? Ca oricine ar lasa dracului USL ,cu tamâia lor contrafacuta, pentru asa ceva… Pai, macar ai avea cu ce sa mergi pana la bodega,sa iei o vodca si o ţigara de contrabanda. Ăstia da,partid popular!

 3. Un mare rahat ramane,indiferent cum,chiar daca poarta si ochelari Armani,tot un mare rahat plin de viermi si de duhori cretine.Si care rahat,daca nu pute,injura,barfeste,minte,manipuleaza ,fara idei,fara temei si fara imaginatie,dispus oricand sa tradeze si sa vanda oamenii politici carora le calca pragul pentru a le cere bani, total lipsit de talent,cultura,bun simt,dar care se adapa,paradoxal, masiv la banii publici ,prin santaj ordinar ,mimand orgasmul ca si curvele de pe Via Sallaria,obisnuit cu tradarea,lacomia,minciuna si delatiunea asa cum este pestele obisnuit cu apa,isi permite barbaria de a sterge comentarii care nu-i convin lui si protectorilor lui –pesedistii si sa baneze ip-uri de la care se comenteaza de un million de ori mai bine,mai percutant,mai viu si mai frumo decat scrie el in pseudomateriale de gradinita,lasand,in schimb,pe cei care injura si arunca cu tone de abjectii sa se desfasoare in splendoarea lor.Cenzura acestui baietas obraznic,arogant si gol ca un buhai din caine de pripas este ca si o bata izbita in capul lui sec si plin de fumuri.O nefericita si dementa decizie care nu face altceva decat sa atraga ceea ce se incadreaza in spiritul organizatii noastre.Noi monitorizam cu mare atentie zecile de miliarde de lei din banii vostri pe care-i smulge acest individ pentru case,masini,vacante de lux si asteptam ziua decontului care este destul de aproape.Stiti desigur ca vorbim despre un baiet-CHIRA care are treaba cu gazetaria si cu acest sfant miracol ce se numeste lbertatea presei asa cum are mam’mare cu planeta Marte.Iata cateva texte cenzurate si sterse de acest pigmeu lobotomizat cu aere de macho bolnav de sifilis si de retard puroios doar intr-o singura zi:

  ………………………………………………………………………………

 4. Tu,Noua dreapta,care ai stat ca bufnita in portocalul de la miezul noptii si ai tacut (pana te-ai imbatat) la marsaviile vadite ale pesedeului ce varsa saci cu bani in buzunarul lui Sandrinio,nu vrei sa fii mai aplicata si sa dai pe fata valoroasele tale comentarii care ti-au fost cenzurate? Problema este ca Sandrinio ar trebui sa stie cateva proverbe romanesti,dintre care unele se refera la prieteni si la consateni – prieteni din breasla si consateni tot din breasla,sa ne intelegem…

 5. P.S. Dracu” te-a pus sa-ti tragi ochelari Armani si tricou Versace,in culorile pesedeului?? Ca altfel,dupa cum scrie Noua dreapta,nu mai stia nimeni despre cine este vorba… Atentie pe viitor la lenjerie,nu se stie niciodata ce-i trece prin cap Noii Drepte pedeliste !

 6. Un mare rahat ramane,indiferent cum,chiar daca poarta si ochelari Armani,tot un mare rahat plin de viermi si de duhori cretine.Si care rahat,daca nu pute,injura,barfeste,minte,manipuleaza ,fara idei,fara temei si fara imaginatie,dispus oricand sa tradeze si sa vanda oamenii politici carora le calca pragul pentru a le cere bani, total lipsit de talent,cultura,bun simt,dar care se adapa,paradoxal, masiv la banii publici ,prin santaj ordinar ,mimand orgasmul ca si curvele de pe Via Sallaria,obisnuit cu tradarea,lacomia,minciuna si delatiunea asa cum este pestele obisnuit cu apa,isi permite barbaria de a sterge comentarii care nu-i convin lui si protectorilor lui –pesedistii si sa baneze ip-uri de la care se comenteaza de un million de ori mai bine,mai percutant,mai viu si mai frumo decat scrie el in pseudomateriale de gradinita,lasand,in schimb,pe cei care injura si arunca cu tone de abjectii sa se desfasoare in splendoarea lor.Cenzura acestui baietas obraznic,arogant si gol ca un buhai din caine de pripas este ca si o bata izbita in capul lui sec si plin de fumuri.O nefericita si dementa decizie care nu face altceva decat sa atraga ceea ce se incadreaza in spiritul organizatii noastre.Noi monitorizam cu mare atentie zecile de miliarde de lei din banii vostri pe care-i smulge acest individ pentru case,masini,vacante de lux si asteptam ziua decontului care este destul de aproape.Stiti desigur ca vorbim despre un baiet-CHIRA care are treaba cu gazetaria si cu acest sfant miracol ce se numeste lbertatea presei asa cum are mam’mare cu planeta Marte.Acest individ venal minte,insulta,fura,otraveste mediul gazetaresc,manipuleaza pe cei slabi cu bune intentii si trebuie boicotat si ignorat.A-l incuraja inseamna a incuraja prostia,trufia,jaful,tradarea violenta si crima.Iata cateva texte cenzurate si sterse de acest pigmeu lobotomizat cu aere de macho bolnav de sifilis si de retard puroios doar intr-o singura zi:Iata un singur exemplu din sutele de opinii sterse de acest macac turbat.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Deceptia Antonescu
  Ma consider liberal, fara a fi membru de partid, dar votand constant PNL. Numai ca asta nu ma determina sa cautionez automat orice se degaja din acea directie.

  Crin Antonescu a devenit pentru mine dezagreabil ceva mai demult.
  Fuduleala si aroganta liderului omnipotent ce le afiseaza imi aduc aminte de Radu Campeanu. Rasucirile sale de principii si de doctrina imi aduc aminte de cocosul de tabla infipt in crestetul PNL, Valeriu Stoica.Iar posibilitatea ca din interese pur egocentrice sa fie dispus chiar sa amaneteze PNL socialistilor PSD mi-l aminteste pe Theodor Stolojan, cel grabnic inclinat sa dizolve PNL in PD.

  PNL a traversat din 23 iulie 1990 mai multe crize. Fie identitare, deoarece pentru multi dintre membri termenul de liberal era mai degraba o eticheta sic decat o stare de spirit, fie de lider. Si a reusit sa traverseze aceste crize cu capul pe umeri. Unul dintre capetele limpezi ale PNL a fost, neindoielnic, Dinu Patriciu.

  Sunt convins ca si din „criza Antonescu” PNL va iesi, intr-un final pe care mi-l doresc cat mai curand, sanatos si ferm pe pozitiile sale. Capacitatea sa regenerativa este deja cunoscuta de la un capat si pana la celalalt al indelungatei sale existente.

 7. Un mare rahat ramane,indiferent cum,chiar daca poarta si ochelari Armani,tot un mare rahat plin de viermi si de duhori cretine.Si care rahat,daca nu pute,injura,barfeste,minte,manipuleaza ,fara idei,fara temei si fara imaginatie,dispus oricand sa tradeze si sa vanda oamenii politici carora le calca pragul pentru a le cere bani, total lipsit de talent,cultura,bun simt,dar care se adapa,paradoxal, masiv la banii publici ,prin santaj ordinar ,mimand orgasmul ca si curvele de pe Via Sallaria,obisnuit cu tradarea,lacomia,minciuna si delatiunea asa cum este pestele obisnuit cu apa,isi permite barbaria de a sterge comentarii care nu-i convin lui si protectorilor lui –pesedistii si sa baneze ip-uri de la care se comenteaza de un million de ori mai bine,mai percutant,mai viu si mai frumo decat scrie el in pseudomateriale de gradinita,lasand,in schimb,pe cei care injura si arunca cu tone de abjectii sa se desfasoare in splendoarea lor.Cenzura acestui baietas obraznic,arogant si gol ca un buhai din caine de pripas este ca si o bata izbita in capul lui sec si plin de fumuri.O nefericita si dementa decizie care nu face altceva decat sa atraga ceea ce se incadreaza in spiritul organizatii noastre.Noi monitorizam cu mare atentie zecile de miliarde de lei din banii vostri pe care-i smulge acest individ pentru case,masini,vacante de lux si asteptam ziua decontului care este destul de aproape.Stiti desigur ca vorbim despre un baiet-CHIRA care are treaba cu gazetaria si cu acest sfant miracol ce se numeste lbertatea presei asa cum are mam’mare cu planeta Marte.Acest individ venal minte,insulta,fura,otraveste mediul gazetaresc,manipuleaza pe cei slabi cu bune intentii si trebuie boicotat si ignorat.A-l incuraja inseamna a incuraja prostia,trufia,jaful,tradarea violenta si crima.Iata cateva texte cenzurate si sterse de acest pigmeu lobotomizat cu aere de macho bolnav de sifilis si de retard puroios doar intr-o singura zi:Iata un singur exemplu din sutele de opinii sterse de acest macac turbat.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Cacalin este,de departe,un idiot imbracat in osanza de Mangalita:superficial,lenes,las si fara vlaga nu convinge pe nimeni mai mult decat partidul.Nu poate fi locomotiva nici pentru o masa la Apropocafe dar in transeele electorale?Un sac de slanina neputincioasa.
  Faptul ca unul ca Ponta a ajuns sef de partid arata clar dispretul astora fata de romani .tentativa calculata de a desavarsi jaful tarii .
  faptul ca unul ca antenescu a ajuns sef la PNL , arata ca liberalii au trecut prin framantari si au ales unul pretins curat , neatins de anatema furaciunilor si cu miros de liberal autentic ; erau si ei ingroziti de ce a putut face tariceanu . uite ca afara era doar vopsit gardul …..bineinteles ca e „totul sau ne ia gaia !” .dar nu dpdv al partidelor ci al tarii .
  criza inca nu s-a sfarsit , economia mondiala e in stare de explozie , asa ca …..Presedintele Basescu va trebui sa fie iar Comandant .
  i-o cer vremurile
  Ambii lideri ai USl au vorbit despre suspendare,si tot ambii despre o suspendare asa, haiduceasca, nu legala. Pentru ca din punct de vedere legal Presedintele poate fi suspendat numai daca incalca grav Constitutia si doar cu acordul CC. Asadar fapta haiduceasca de care cei doi lideri USL se cred in stare, nu se va produce in practica prea curand intrucat nu exista elementele care ar indreptati Parlamentul sa initieze procedurile de suspendare, neexistand in acest moment nici acele grave incalcari ale Constitutiei de catre Presedinte, nici acordul CC.

Back to top button