Shares

Primarul Sucevei s-a umflat în pene şi a anunţat că va amenda firmele care nu readuc la starea iniţială străzile pe care lucrează.

Şi pentru a fi şi mai credibil a specificat şi cuantumul amenzilor: între 1.200 – 2.000 de lei. Pe zi.

Eu cred că este doar gargară pentru viitorul electorat. Altfel nu-mi explic de ce primarul nu a luat măsurile astea încă de anul trecut sau acum doi ani. De fapt din 2004 de când a câştigat fotoliul de primar al municipiului. Şi spun asta pentru că în acest oraş fiecare face după cum îl taie capul, sparge străzi şi uită să le asfalteze, amplasează panouri publicitare în faţa sediului Primăriei fără ca nimeni să vadă, iar exemplele pot continua la nesfârşit.

În urmă cu câteva zile, acelaşi primar Ion Lungu ameninţa cu amenzi usturătoare firmele care lucrează prin oraş şi care scot camioanele pe traseu fără a spăla roţile. Credeţi că s-a întâmplat ceva?

Desigur, nu. Fotografia de mai jos este făcută ieri, lângă fostul sediu al cinematografului Modern.

Aici, lucrările se derulează într-un ritm bun, dar de pe şantier se pleacă la fel ca înainte, cu tot cu moloz. Moloz care se depune apoi pe străzi, se transformă în praf şi poluează oraşul.

Nu mă aştept să se întâmple mare lucru în viitorul apropiat în privinţa disciplinizării firmelor de construcţii care lucrează în Suceava. De ce cred asta? Pentru că până una alta primarul este la mâna acestor firme de construcţie. Fiecare săptămână de întârziere înseamnă disconfort pentru cetăţenii Sucevei, iar cu fiecare zi care trece alegerile din vara anului viitor sunt tot mai apropiate. Iar primarul Lungu are capacitatea de a şti ce-şi doreşte electoratul, iar dacă va fi boicotat de firmele de construcţii pierderea va fi pe termen lung. Aşa că, dacă va fi să vedem amenzi, vor fi rarităţi, un fel de praf în ochii alegătorilor orbiţi de valurile de praf adevărate care se ridică prin oraş la fiecare vânticel.