Shares

În acest târg minunat legile nu înseamnă nici cât negru sub unghie. Mai grav este că nici autorităţile nu fac absolut nimic pentru a remedia situaţia şi prin pasivitatea lor devin complicii unor derbedei.

Despre ceea ce se petrece la Padrino, restaurantul de pe strada Universităţii, aflat la 5 metri de Poliţia Municipiului Suceava şi la 10 metri de Primăria Suceava, s-a scris în mai multe rânduri. Nici una dintre cele două instituţii nu a catadicsit să ia vreo măsură, iar logica mă face să cred că sunt în cârdăşie cu Viorel Aelenei, cel care conduce de fapt restaurantul Padrino.

Nu mă interesează ce se întâmplă în interiorul acestui restaurant, ci în faţa lui. Câţiva binevoitori, probabil plătiţi de Aelenei, au tăiat pomii plantaţi între trotuar şi carosabil.

A apărut şi un articol în presa locală pe această temă, dar cum la Primăria Suceava se aplică politica struţului nimeni nu a văzut nimic.

În loc de sancţiuni şi obligarea de a planta alţi arbori asistăm la o altă mârlănie. De această dată din partea şoferilor care preferă distracţiile la Padrino şi care-şi parchează maşinile fix peste zona unde ar fi trebuit să existe acei pomi.

La orele amiezii când se serveşte prânzul, sau seara, când lumea se adună prin restaurante, trotuarul din faţă de la Padrino este o barieră pentru trecători. Singura lor vină e că şi-au găsit să circule la o oră nepotrivită, printr-un loc privat, că altfel cum s-ar putea numi acea parcare ad-hoc. Aflată la doi paşi, Poliţia s-a molipsit de la Primărie. Îşi bagă capul în nisip şi nu vede nimic. Pentru câtă vreme o să mai suportăm orbii din Primărie şi Poliţie? Întrebarea e retorică, răspunsul îl ştiu şi cred că nimeni nu este atât de naiv să creadă că cineva, din cele două instituţii, ne iubeşte pe noi.

P.S. Fotografia este ceva mai veche, dar situaţia a rămas neschimbată şi până astăzi, 9 martie 2011, ora 20.15.