Brigada Diverse

Politica suceveană post pandemie

Într-o lume normală, fără pandemia de coronavirus care a dat peste cap o lume întreagă, astăzi ar fi trebuit să avem în Suceava un nou primar și un nou Consiliu Local. Bine, e posibil ca actualul primar să fi devenit și viitorul primar, cum la fel de adevărat este că unii consilieri locali se vor regăsi și în următorul mandat.

Ce a schimbat pandemia? A scos în evidență minusurile unor partide care ar fi putut să-și tragă focul la oala lor, cum se spune în popor. Nu au făcut-o și au irosit timp prețios.

Principalii pierzători la nivel local sunt, cred eu, cei de la USR și PLUS. Două partide care au mizat încă de la bun început pe mesajele transmise pe rețelele de socializare s-au împiedicat lamentabil. Când îi aveai casă pe cei mai mulți dintre suceveni și le puteai transmite, online firește, strategii, proiecte, inclusiv critici la adresa celor care conduceau județul și orașul și nu ai făcut-o înseamnă că ai o mare problemă. Mă rog, asupra acestui subiect voi reveni cu altă ocazie.

Nici PSD nu a rupt gura târgului și în afara unor ciupeli minore la adresa PNL nu cred că a făcut procente semnificative în sondaje.

Despre Pro România chiar nu știu ce să spun în afara faptului că au excelat prin absență, dar chiar și așa s-ar putea să fie avantajați de creșterea de la nivel național.

Pentru PMP a fost o perioadă de așteptare, cu ceva apariții și ieșiri, dar fără acel zvâc necesar și dorit de cei care conduc partidul.

Ca o concluzie, cred că Ion Lungu nu a fost erodat de pandemie pe cât și-ar fi dorit unii sau alții. Iar faptul că PNL stă încă bine în sondaje nu poate decât să-i confere un avantaj important în perspectiva alegerilor din toamnă.

Despre ceea ce s-a întâmplat la nivel județean, inclusiv în ceea ce-l privește pe Gheorghe Flutur, cu următorul prilej.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Citiți de asemenea
Close
Back to top button