Shares

Ieri s-a lămurit şi motivul pentru care Dorel Filip, primarul PSD din Adâncata şi-a trădat partidul şi a apărut braţ la braţ cu liderii PD-L în campania electorală pentru prezidenţiale. Miza a fost funcţia de director adjunct coordonator al compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă, pe care fiul său, Dimitrie Gerald Filip a obţinut-o în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Când l-am condamnat ieri pe Dorel Filip pentru dualitatea de care a dat dovadă în decurs de doar 24 de ore am fost probabil chiar prea blând. În spatele mizeriei primarului din Adâncata stătea un interes meschin şi nu nişte presiuni aşa cum îl plângeau mai marii PSD Suceava.

Era greu de explicat cum un primar PSD, aflat la al treilea mandat se coboară la un gest politic infantil, de a fi cu şeful său de partid, Mircea Geoană, în cursul zilei de sâmbătă, iar a doua zi, duminică, să se prezinte în faţa oamenilor din sat din postura de susţinător al lui Gheorghe Flutur şi a PD-L-ului.

Doar naivii ar fi putut crede că au existat presiuni. În realitate, primarul Dorel Filip (foto) şi-a văzut doar interesele proprii.

dorel filip primar adincata

Curios este că cei de la PD-L l-au susţinut pentru funcţia de conducere de la ITM Suceava chiar pe unul dintre indivizii puşi la colţ acum câţiva ani de actualul senator democrat liberal Orest Onofrei.

În perioada când era prefect de Suceava, Orest Onofrei anunţa că va sesiza Poliţia şi Parchetul pentru a face cercetări la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DJPDC), unde s-ar fi derulat mai multe licitaţii ilegale. Exemplele se refereau la aprovizionarea centrelor de plasament cu cartofi şi pâine, ambele câştigate de firma Gerald Com Adâncata, la care acţionar unic şi administrator este Dimitrie Gerald Filip, şeful Serviciului “Transporturi” al DJPDC, fiul primarului comunei, Dorel Filip. Potrivit datelor furnizate la acea vreme de prefectul Onofrei, DJPDC a achiziţionat de la Gerald Com, la preţul de 22.000 de lei pe kilogram, 18 tone de cartofi, în valoare de peste 1,7 miliarde lei. Acelaşi Orest Onofrei spune că pentru a-şi recupera pierderile, firma percepea la transportul către centrele de plasament un tarif triplu. Firma avea doar un mijloc de transport, motiv pentru care s-a folosit de maşinile DJPDC, întocmind foi de parcurs în fals.