Shares

Suceava este un oraş la mâna unor nesimţiţi.

Din păcate, aceştia sunt toleraţi, şi probabil susţinuţi de angajaţi ai Primăriei Suceava, şpăgari ordinari care calcă peste cadavre fără nici o remuşcare.

Opera de distrugere a spaţiului public, începută încă de anul trecut de Viorel Ailenei, patronul restaurantului Padrino, situat pe strada Universităţii, lângă Poliţia Municipiului Suceava, a continuat aseară în aceeaşi notă de nepăsare de care dau dovadă autorităţile locale.

Asta îmi creează convingerea că planul lui Ailenei este mai vechi şi cineva l-a sfătuit să facă totul pe etape. Mai întâi a tăiat pomii din faţa restaurantului. Articolele apărute în presa locală i-au lăsat indiferenţi pe cei din Primăria Suceava. Trotuarul şi spaţiul verde au fost transformate în parcare, betoanele fiind turnate la orele serii, pentru a nu atrage prea mult atenţia.

Ceea ce s-a întâmplat în faţă la Padrino este revoltător. Dar mai jenantă este reacţia autorităţilor locale, mai bine zis lipsa unei reacţii. Într-un oraş normal, lui Viorel Ailenei i s-ar fi impus să readucă totul la starea iniţială, fireşte pe banii lui, iar în plus i s-ar fi întocmit şi un dosar penal. La noi nu se întâmplă nimic din toate astea şi nu m-ar mira ca mâine poimâine Primăria să-i acorde vreun premiu pentru cel mai bun afacerist din oraş.

În tot acest timp, primarul Ion Lungu se face că nu vede şi nu aude nimic. Se prea poate ca subordonaţii să-i ascundă realitatea din teren, dar asta nu e o scuză pentru cazul Padrino. Dacă primarul a ajuns captiv unor oameni mânaţi doar de interese proprii e de rău augur pentru acest oraş. Dacă a aprobat tacit această măgărie este şi mai grav. Oricum ar fi, Ion Lungu nu mai este cel din mandatul 2004-2008, iar oamenii de care s-a înconjurat nu par a fi cei mai potriviţi. Iar greşelile subalternilor i se contabilizează tot primarului Ion Lungu.