Brigada Diverse

Războiul fratricid

Absent ani în şir din lumea politică, Octav Cozmîncă şi-a făcut reapariţia ca un taifun. A lovit în plin în PSD şi acum încearcă să-i fure voturile lui Geoană şi din Suceava şi Botoşani, judeţele de care este legat sufleteşte şi nu numai.

Prietenul său bun, Gavril Mîrza, are doar frisoane după revenirea lui Cozmîncă în activitate. Vremurile bune, când cei doi lideri social-democraţi, împărţeau funcţii şi aveau ţara şi judeţul la picioare au trecut.

Au ajuns în tabere opuse, iar pentru unul dintre ei finalul alegerilor prezidenţiale ar putea echivala şi cu sfârşitul carierei politice.

Mă gândesc aici la Gavril Mîrza, devenit o ţintă vie pe mai multe planuri. A avut dosare penale pe care i le atribuie duşmanului său de moarte Gheorghe Flutur. A pierdut anul trecut alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în faţa aceluiaşi Flutur. A prins cu greu un loc de senator, dar rezultatele obţinute la Suceava de PSD nu-i sunt deloc favorabile. A fost urecheat la Bucureşti şi pentru că l-a oploşit în partid pe „trădătorul” Cozmîncă (foto).

octav cozminca

L-a dat afară imediat, dar este un gest doar pur formal. Adevărata luptă se va da în tranşeele satelor şi oraşelor judeţului.

Va fi un război fratricid din care doar unul dintre fraţi are de pierdut.

Pentru a-l ajuta pe Sorin Oprescu să adune cât mai multe voturi, Octav Cozmîncă îşi va folosit întreaga putere de convingere, relaţiile noi şi mai ales vechi, în care social-democraţii suceveni vor juca un rol primordial.

Primul dintre ei ar fi medicul Mihai Creţeanu, iar din aproape în aproape vor veni şi alţii. Rezultatul va fi un scor mai mic pentru Mircea Geoană, iar dacă acesta va fi sub cel înregistrat la nivel naţional problemele nu vor întârzia să apară pentru Mîrza.

Cel mai probabil va fi lovitura de graţie pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava o va primi. Şi tocmai din partea cui? De la cel care în perioada de glorie a PSD i-a deschis pârtii la Bucureşti şi l-a urcat pe cai mari. O fi venit şi vremea descălecatului.

Articole asemănătoare

Back to top button