Shares

Ori eu sunt bătut în cap cu parul, ori lucrurile se întâmplă aşa cum cred eu: pe principiul să ne lăudăm şi să ne premiem reciproc.

Pe contul personal de facebook, primarul Ion Lungu a anunţat că „municipiul Suceava a luat premiul de excelență la secțiunea <Excelență în educație>”. Nu ştiu care au fost criteriile care au stat la baza acordării acestui premiu şi nici dacă în alte oraşe din ţară se face mai mult sau mai puţin în acest domeniu.

Altceva m-a frapat la Gala Premiilor Asociației Municipiilor din România, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, la Ateneul Român. Şi anume că municipiul Suceava a fost nominalizată la alte trei premii de excelenţă, printre care cel în promovarea turismului.

Aici este marea mea dilemă şi nelămurire. Unde şi cum s-a derulat această promovare? Mi se pare ridicolă nominalizarea pentru că ştiu bine ce se petrece pe această temă.

Singurul aspect care poate fi legat de această nominalizare ar fi faptul că de la bugetul local se acordă anual bani pentru organizarea Festivalului de Artă Medievală. În rest, chiar nu văd motive de laudă.

festival cetate

Cetatea de Scaun şi Muzeul de Istorie al Bucovinei au fost reabilitate prin proiecte promovate de Consiliul Judeţean Suceava, iar turismul religios se face în special în judeţ, mai puţin în municipiul Suceava.

Ei bine, dacă Bazarul a fost inclus la destinaţii turistice, prin faptul că Primăria a investit câteva milioane de euro în modernizare mi se pare firească această nominalizare.

Apropo, amintiţi-mi voi marile proiecte în domeniul turistic promovate de municipiul Suceava pentru a merita să fie inclus la nominalizarea despre care am vorbit.

Eu am convingerea că multe premii se dau doar aşa pentru a bifa nişte evenimente şi pentru a ne bate cu cărămida în piept uite ce buni suntem noi.

Dacă e să fim corecţi, la acest capitol, al promovării turismului, putea fi nominalizat Consiliul Judeţean, nicidecum municipalitatea suceveană. Din punctul meu de vedere, Primăria Suceava este repetentă la acest capitol.