Shares

Reţinerea şi ulterior arestarea celor trei persoane extrem de cunoscute în judeţul Suceava, procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Costel Babiuc, ar putea deschide o adevărată cutie a Pandorei.

În zona Rădăuţi au apărut deja suspiciuni serioase vizavi de corectitudinea cu care Bogdan Bărbuţă a judecat dosare de-a lungul vremii. Oameni simpli se consideră deja traşi pe sfoară de magistrat şi mă aştept ca în perioada următoare să curgă cu plângeri la adresa lui Bogdan Bărbuţă.

Nu-i de mirare, pentru că ani în şir ceea ce s-a petrecut cu o parte din justiţia rădăuţeană a fost imposibil de înţeles de orice om cu scaun la cap. Hotărâri fără nici o logică, motivări de tot râsul, lucruri care au şi fost semnalate prin presă, au adus zonei respective denumirea celebră „Republica Rădăuţi”.

Judecătorul Bogdan Bărbuţă

Practic, multe din soluţiile din justiţia rădăuţeană se înscriu în acest tipar creionat tot de oamenii care s-au dat cu capul de hotărâri care sfidau orice normă de bun simţ. Iar acuzaţiile procurorilor DNA la adresa lui Bogdan Bărbuţă nu fac altceva decât să confirme aceste legende care circulau vizavi de justiţia din Rădăuţi.

Şi nu a fost vorba de 2-3 dosare cu probleme, ci de aproape 70 măsluite. Şi asta doar în această speţă, pentru că nu este exclus ca alte şi alte dosare să fi avut aceeaşi soartă, iar oameni cu dreptatea în mână să fi pierdut inexplicabil procesele pe care le-au avut.

Aşa cum spuneam şi mai devreme, cred că zilele următoare se va înregistra o avalanşă de plângeri, şi nu doar legate de dosarele aflate pe mâna lui Bogdan Bărbuţă. Sunt convins că şi alte persoane cu notorietate în Rădăuţi dorm iepureşte acum, la gândul că mâine-poimâine DNA-ul le va bate la uşă.