Shares

Astăzi e zi liberă pentru muncitorii care ar trebui să lucreze prin tranşeele minunate ale Sucevei. Utilajele au fost încuiate de aseară şi stau încremenite printre noroaie.

Prima dată am crezut că am greşit ziua şi e duminică. M-am gândit încă o dată, am întrebat şi un coleg pentru a fi sigur şi m-am dumirit că e vineri. Adică o zi lucrătoare. M-a străfulgerat o altă idee. O fi vreo mare sărbătoare religioasă şi muncitorii, credincioşi aşa cum îi ştie toată lumea, nu vor să-l supere pe Dumnezeu.

cum nu se lucreaza in suceava centru

Nici asta n-a stat prea mult în picioare. Prima mare sărbătoare religioasă, Sf. Mihail şi Gavril, e duminică, pe 8 noiembrie.

Aşa că mi-am pus din nou neuronii la muncă. Şi singura legătură pe care am putut-o face este cu vecinii noştri de la Răsărit.

Pe 6 noiembrie 1917, potrivit calendarului gregorian, a avut loc Revoluţia din Octombrie condusă de Lenin. Probabil că muncitorii care ar fi trebuit să lucreze prin zona centrală a municipiului Suceava sunt adepţii târzii ai boşevismului şi a mişcării pornită acum 90 şi ceva de ani la St. Petersburg.

Despre plecarea muncitorilor din „producţie” ştie toată conducerea Primăriei Suceava. Explicaţia oficială este că muncitorii lucrează o sâmbătă şi apoi au liber o vineri. Asta pentru a respecta programul de muncă din Uniunea Europeană.

cum nu se lucreaza in suceava dragos voda

Dar noroaiele de pe străzile oraşului şi gropile neasigurate nu s-or pune la calcul. Sau poate că muncitorii combină programul de muncă din Uniunea Europeană cu mizeria din Estul Europei.

Asta pentru a nu supăra pe nimeni. Îi aşteptăm să-şi ia liber şi de Ziua Franţei, a Andorrei şi Vaticanului. Măcar să fie europeni până la capăt.