Brigada Diverse

Roți blocate și părți vătămate într-un dosar cu Iulius Mall

Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au finalizat unul din cele mai complexe dosare din ultimii ani, cel legat de blocarea roţilor maşinilor în parcarea Iulius Mall Suceava și deblocarea acestora doar în schimbul unei taxe de 100 de lei, măsuri luate în urma unui regulament intern al centrului comercial, care, susțin anchetatorii, a fost în afara legii.

Pe scurt, cum parcarea era și este deschisă circulației publice, se supune regulilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, prin urmare o eventuală blocare a autovehiculului poate fi făcută doar de polițistul rutier, în anumite condiții, și nu de agentul de pază sau de alt angajat de la mall.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus recent trimiterea în judecată a trei inculpați, Eduard Marcu, manager general Iulius Mall, Titus Cristurean, șeful pazei și juristul Grupului Iulius Mall,  Iulian Ganju. Cei trei vor răspunde în instanță pentru infracțiunea de uzurparea funcției și, desigur, se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă. Dosarul este înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava, în faza de cameră preliminară

Dosarul aflat acum în fază de cameră preliminară a avut o cercetare foarte complexă, iar judecata se anunță la fel – sunt în jur de 130 de părți vătămate, din 416 câte au fost inițial.

Regulamentul intern de funcţionare a parcării aferente complexului comercial a fost introdus la Iulius Mall Suceava din luna martie a anului 2015 și a fost pus în aplicare timp de câteva luni de zile.

Încălcarea regulamentului prevedea blocarea roţilor maşinilor şi perceperea unei taxe de 100 de lei pentru deblocare, activitate desfăşurată de angajaţii firmei de pază a marelui centru comercial. Măsura îi viza în special cei care lăsau mașinile peste noapte în parcarea complexului comercial, ori dimineață foarte devreme, desfășurând activități comerciale în Bazarul Suceava.

Articole asemănătoare

Back to top button