Shares

Zvonurile despre o ruptură apărută între doi dintre cei mai importanţi oameni din PD-L Suceava sunt alimentate şi întreţinute tot mai intens în ultima perioadă.

Ultimele date îi dau în tabere opuse pe Gheorghe Flutur, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, şi pe Ion Lungu, preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PD-L şi primar al municipiului Suceava.

Informaţii despre răcirea relaţiilor dintre cei doi au apărut în urmă cu mai multă vreme, iar evenimentele din perioada Paştelui nu au făcut altceva decât să sporească aceste suspiciuni.

Ce anume s-a întâmplat? În sâmbăta de dinaintea Paştelui, la Aeroportul Salcea, la sosirea din Ierusalim a avionului care a adus Lumina Sfântă, primarul Ion Lungu nu a fost prezent.

Edilul Sucevei a absentat şi ziua următoare, când în centrul oraşului, în parc, a avut loc un concert de toacă. Evident, Gheorghe Flutur a dat mâna cu alegătorii şi a schimbat câteva vorbe. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Ion Lungu, iar absenţa sa a fost remarcată de toţi cei care sunt implicaţi în viaţa politică locală.

Sunt şi alte voci care spun că relaţiile dintre primar şi preşedintele Consiliului Judeţean nu sunt dintre cele mai cordiale, deşi în urmă cu câţiva ani Ion Lungu spunea că-l va urma peste tot pe Gheorghe Flutur. Iar prima dovadă de iubire a fost trecerea de la PNL la PD-L, deşi atât primarul Lungu, cât şi părinţii acestuia s-au declarat liberali convinşi de generaţii întregi. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul şi dacă Ion Lungu va continua să meargă alături de Gheorghe Flutur şi la alegerile de anul viitor.