Brigada Diverse

RUȘINE autorităților ucrainene. Cer bani pentru a-i lăsa pe oameni să intre în România. Pașapoartele românești, ignorate

Am trei zile de când sunt la granița cu Ucraina. Am și fost în partea cealaltă a frontierei în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei. Vă pot spune că am văzut oameni disperați. Femei care și-au cărat copiii în brațe preț de 10 kilometri. Oameni în scaune cu rotile. Toți doresc să se pună la adăpost de război și sunt de înțeles. E o jale dusă la extrem, iar în partea ucraineană totul s-a transformat, din păcate, într-o chestie mercantilă. Mai mulți oameni mi-au spus că ucrainenii din vamă percep sume de bani pentru a le da drumul oamenilor să intre în punctul de trecere a frontierei pentru a putea să se pună la adăpost. Sumele diferă, de la 50 de euro pentru un document care nu este în regulă, și trece de 500 de euro pentru un bărbat apt de armată care nu vrea să se înroleze. Se vehiculează că mașinile de zeci de mii de euro, Porche sau Tesla, plătesc câte 5.000 de euro pentru a fi escortate de mașini ale poliției și pentru a fi băgate în față la Porubnoe, pentru a trece mai rapid granița. O problemă reală a refugiaților a fost transformată de ucraineni într-o afacere murdară. Și spun asta pentru că în partea română totul decurge extrem de rapid și oamenii sunt lăsați să intre în țară fără probleme. Ucrainenii sunt cei care nu au înțeles că trebuie să își ajute oamenii în suferință. Mă rog, au înțeles că pot doar câștiga bani frumoși la negru. E o atitudine care îi discreditează și îi pune în același rând cu atacatorii ruși. RUȘINE.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. mi-e greu sa cred asa ceva ….. numai niste javre nenorocite ar putea face una ca asta .

  2. D le Misu, se vede treaba ca nu prea ati tranzitat Vama Siret sau nu ati calatorit in Ucraina.
    Am trecut prin aceasta vama in ultimii ani de mai multe ori, am calatorit si la Kiev si la Lvov, pot spune nu ma mira absolut deloc cele descrise in articol, ba mi se par chiar foarte firesti. Inclusiv blocarea pentru cateva zile a tranzitului camioanelor romanesti care se intorc in tara. Functionarii vamali si politistii de frontiera ucraineni de la Siret sunt niste salbatici nenorociti care, sub umbrela(platita) sefilor de la Cernauti si de la Kiev, aplica la locul de munca propriul cod de legi si reguli(a se citi „spaga”).
    Sunt absolut sigur ca si dl. Sandrinio Neagu, cunoscator al acestui punct de trecere a frontierei, se astepta sa auda de aceasta situatie.
    Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost toata treaba cu ospitalitatea , omenia si etc. intr o situatie inversa(improbabila din fericire) in care romanii ar fi trebuit sa se refugieze in Ucraina. Noi acum se pare ca suntem prietenii lor dar ei nu sunt si nici nu vor fi niciodata prietenii nostri.

    Stim cu totii ca Vladimir Putin este Lupul cel Rau . Dar, cel putin din punct de vedere romanesc, despre Mielul cel Nevinovat(Zelenski et comp.) ar fi poate mult mai multe de spus.

Back to top button