Shares

Astăzi, după o lungă şi chinuitoare tăcere, preşedintele organizaţiei municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache, a apărut în faţa presei locale.

Au trecut doar trei zile de când am postat aici un material la noncombatul politic al liderului social-democrat şi se pare că şi-a făcut efectul.

În conferinţa de presă organizată la sediul PSD, Virginel Iordache a ieşit şi a spus următoarele: “Nu citesc nici un fel de blog, al nimănui, când am de spus ceva şi când cred că ceea ce am de spus interesează cetăţenii municipiului Suceava am să spun de fiecare dată”.

Întrebat dacă nu citeşte nici blogul şefului său de partid, Victor Ponta, liderul PSD Suceava s-a făcut că nu aude şi a trecut la alte teme.

După ce am citit declaraţia de mai sus nu pot spune decât atât: “Ruşine, domnule Iordache! Ruşine!”

Şi nu pentru că ignoraţi blogurile, deşi ca om politic ar trebui să fiţi extrem de informat, ci din alt motiv. Aţi spus că nu ezitaţi să comunicaţi ceva când merită. Trebuie să înţeleg că mai bine de două luni nu aţi avut nimic de spus, că tot ceea ce se petrece în municipiul Suceava, unde pe deasupra mai sunteţi şi consilier local, nu v-a stârnit interesul. Ori, poate, vi se pare că totul este perfect în târgul nostru, că cei din PD-L sunt niscai sfinţi şi nu merită criticaţi ori poate consideraţi că PSD nu mai are ce căuta la conducerea Primăriei Suceava.

Pentru oricare din aceste motive, şi pentru altele la care nu m-am gândit, o repet  răspicat: “Să vă fie ruşine!”.

Politica înseamnă o luptă permanentă cu adversarul, în idei sau proiecte, nu în bălăcăreală, ca să fiu extrem de clar, iar dumneavoastră, domnule Iordache, aţi uitat asta de multă vreme. Sau poate că nu aţi ştiut niciodată să faceţi politică şi aţi fost doar în cocoloşit.

Dacă soarta celor peste 100.000 de oameni ai municipiului Suceava nu vă interesează decât meteoric, m-am lămurit: nu aveţi ce căuta în politică. Sper ca măcar la catedră să fiţi un dascăl bun.