Shares

Poziţia lui Gheorghe Flutur în PD-L s-a şubrezit rău de tot. Este un semnal de alarmă pe care l-au tras subalternii săi în public, aspect care nu ţin minte să se mai fi întâmplat, cel puţin de la trecerea lui Flutur în PLD şi ulterior în PD-L.

Declaraţiile care ridică mari semne de întrebare cu privire la credibilitatea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava au fost făcute ieri, în timpul Conferinţei Municipale a PD-L. “Nu vreau să am un preşedinte pe care cineva să-l calce în picioare, chiar dacă e din conducerea centrală a partidului”, a spus în faţa oamenilor prezenţi în sală senatorul Orest Onofrei.

Totul a plecat de la faptul că Gheorghe Flutur a fost tras pe linie moartă în privinţa coordonării activităţii organizaţiei PD-L Iaşi. Conducerea centrală a partidului a hotărât ca activitatea de la Iaşi să fie monitorizată de un trio din care nu face parte şi Gheorghe Flutur, deşi preşedintele CJ Suceava se ocupase până acum de această organizaţie. A fost o lovitură sub centură, pe care Flutur şi apropiaţii lui au perceput-o ca atare.

Cele câteva cuvinte pe care Gheorghe Flutur le-a rostit pe marginea acestui subiect sunt edificatoare asupra poziţiei sale în PD-L. “Noroc că s-au amânat alegerile la vârf”, s-a mărginit să spună Flutur. Este o declaraţie cum nu se poate mai limpede despre faptul că grupurile de interese din PD-L vor să-l tragă pe linie moartă pe preşedintele CJ Suceava.

De la ce i s-o fi tras, mai ales că Flutur este cunoscut ca un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea? Anumite zvonuri îl dădeau pe Gheorghe Flutur drept candidat la şefia partidului, iar dacă acest lucru se întâmpla, găştile lui Videanu, Berceanu şi Blaga ar fi avut de pierdut. Este posibil ca cei trei grei ai PD-L să fi aflat ce se urzeşte şi au decis să scape de Flutur, mai ales că acesta nu face parte din vechea gardă a PD şi a apărut printre ei abia recent, pe filiera Stolojan – PNL. Răceala dintre Flutur şi Berceanu nu este o noutate, iar ministrul Transporturilor l-a taxat public de mai multe ori pe preşedintele CJ Suceava. O dată s-a întâmplat chiar în „casa” lui Flutur, în sediul CJ Suceava, când Radu Berceanu a dat de înţeles că Suceava nu are şanse prea mari să câştige lupta cu judeţul Iaşi pentru modernizarea aeroportului.