Shares

Familia Boliacu, din Rădăuţi, fireşte, a revenit în forţă la putere. Iar după câţiva ani de pauză forţată încearcă acum să-şi repună pe orbită orgoliul rătăcit prin hăţişurile opoziţiei.

Aflat mereu în dreapta sau stânga lui Cătălin Nechifor în timpul campaniei electorale din vara anului 2012, Constantin Boliacu nu a bătut pingeaua de pomană şi nici nu a ars în zadar benzina.

Devenit consilier judeţean, don Costel a putut fi văzut aproape zi lumină pe la Consiliul Judeţean Suceava. Nu cred că venea pentru a-i cânta în strună preşedintelui Nechifor, ci pentru a-şi vizita nevasta, pe Silvia Boliacu, devenită şi ea consilier economic al şefului CJ Suceava.

Sătulă probabil să-l vadă permanent, coana Silvia s-a gândit să-i facă rost soţului de un serviciu, că deh, epoca patriarhatului a trecut de mult.

Sfatul către omul din cabinetul 1 al CJ Suceava a fost imediat şi pus în practică: Costel Boliacu (foto) a ajuns director financiar-contabil al Spitalului Judeţean Suceava, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Ce-i drept, numirea este cu titlu interimar şi în câteva săptămâni va urma un concurs, dar se îndoieşte cineva de numele câştigătorului.

constantin boliacu

Poate doar o serie dintre angajaţii spitalului, care speră să scape de don Costel, care cică pleacă acasă cu actele şi se întoarce a doua zi cu temele gata făcute. Inclusiv cu pretenţii de a aduce noi furnizori pentru diferite servicii, cum ar fi achiziţia unor reactivi necesari în secţiile din spital.

Şi cum stabilitatea pe linie masculină pare asigurată, familia Boliacu se gândeşte acum şi la fericirea jumătăţii feminine.

Silvia Boliacu nu este deloc împăcată cu gândul că stă într-un con de umbră la Consiliul Judeţean şi vrea sus, tot mai sus. În traducere, asta înseamnă în fruntea Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava sau, de ce nu, la şefia Administraţiei Judeţean Fiscale Suceava.

Iar dacă îmi amintesc afrontul suferit din partea lui Petrică Ropotă, care a „expulzat-o” pe Silvia Boliacu din clădirea Finanţelor, ar fi o răzbunare perfectă.

Deocamdată, ambele instituţii la care râvneşte Silvia Boliacu par prohibite, dar mai ştii de unde cade frunza.